Kullandığınız ürünleri bolca sürmek kulağa daha mantıklı gelse de küçük miktalar size daha iyi sonuç verir. Kremlerinizi küçük miktarlarda kullanmak hem çabuk bitmemesini hem de cildin ihtiyacını kolayca emmesini sağlar. Herhangi bir anti-aging kremini yüz, boyun ve göğüslerinize toplam yarım çay kaşığı miktarında sürün.
14 2

Uzmanlar vediğiniz paranın karşılığını en çok A vitamini türevlerini içinde bulunduran ürünlerden alacağaınzı söylüyor. Pigmentasyon sorunları, çizgiler, akne, kırışıklıklar ve gözenekler üstünde en mucizevi ürünleri A vitaminleri bazlı ürünler verir.
14 3

Zaman ve yerden tasarruf etmek için kremlerinizi çok işlevli olanlardan seçin. Sadece yüz kremi almak yerine yüz, boyun ve göğüs için kullanılacak kremler alın.

Yüz, boyun ve göğüslerin yaşlanma sorunları birbirine çok benzer. Bu yüzden dermatalog ve pataloglar çok işlevli ürünlerin sizin için daha iyi olacağını söylüyor.
14 4

Kullandığınız ürünleri cilt tipinize göre seçmeniz çok önemli. Çünkü kullanacağınız yanlış ürünler yüzünden daha sonra çok daha fazla ürün kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Cildinizi hassaslaşmasına ve bozulmasına yol açabilecek yanlış ürün kullanma sonucunda, cildin yatışması için bir çok ürün sizlere önerilir. Bu durum ise size hem para hem de vakit kaybettirir.

Örneğin retinol, glikolik asit ve C vitamini gibi maddeler anti-aging özellikli olsalar da, kuru ve hassas ciltlerde tahriş durumu yaratır. Böyle durumlara sebebiyet vermemek için cilt tipiniz ne olursa olsun rutine alacağınız kremleri seçme aşamasında bir dermatolog veya estetisyenden bir kereliğe mahsus randevu alın.
14 5