Kadınların cinsellik sonrası davranışları: Sarılmak Cinsellik sonrası sarılmak, kadınları daha güvende hissettiriyor. Esasen cinsellik öncesi gördüğü ilginin gerçekliğini sınama çabası olarak da değerlendirilebilir. İlişki hakkında konuşmak Genelde birbirlerine çok zaman ayırmayan çiftlerde, ya da erkeğin çok konuşkan olmadığı birlikteliklerde cinsellik sonrası konuşmak sık görülüyor. Esasen günlük koşuşturmalar esnasında ya da çocuklarla uğraşırken ihmal edilen duygusal yakınlığın değerlendirme zamanı olarak düşünüyor.
8 2
Kadın uzaklaşıyorsa Bu davranış eğer kadın cinsellik esnasında orgazm olmamışsa daha sık görülüyor. Kadın partneri tarafından önemsenmemişse, bu daha belirgin olarak gözlenebilir. Şu an ne düşünüyorsun sorusu Birçok kadın cinsel ilişki sonrası sessizliği, biraz önce yaşanan yoğunluğun karşı tarafça ne kadar değerli bulduğunu değerlendirmeye çalışır.
8 3
Hemen giyiniyorsa Kendi bedeni ile barışık olmayan ya da partnerinin böyle bir değerlendirmede bulunacağı endişesi taşıyan kadın, cinsellikten sonra çabucak giyinir. Ters davranıyorsa Cinsellikte orgazm olmayan ya da erkeğin daha bencil davrandığı ilişkilerde daha sık görülür. Ön sevişme yetersiz ise ya da erken boşalma durumlarında da bu davranış gözlemlenebilir.
8 4
Cinsellik sonrası erkek davranışları ne ifade ediyor? Arkasını dönüp uyuyorsa Birçok erkek cinsel birleşmeden sonra yatıp uyur. Bu konuda çokça da eleştiri alır. Boşalma sonrası yoğun salgılanan oksitosin hormonu ne yazık ki bu durumu kolaylaştırır. Ayrıca erkeklerin boşaldıktan sonra tekrar cinselliğe hazırlanmaları için zamana ve dinlenmeye ihtiyaçları vardır. Sigara içiyorsa Bu davranış daha çok öğrenilmiş bir davranıştır. Çoğunlukla bir film karesi gibi görülebilir. Cinsellik sonrası herhangi bir başka açıklaması yoktur. Esasen cinsellikten sonra sigara koku nedeniyle çiftin sarılmasını engelleyebilmektedir.
8 5