Eve gelen misafirlerden birisinin ağzında, dışarıdan bakıldığında görülmeyen bir uçuk yarası vardı. Aslında bu tür uçuklar, tükürük ve ağız çevresindeki yüzeylerle kişiden kişiye bulaşan virüsler taşıyor.
5 2
Arkadaşlarının gitmesinin ardından bebeğinin dudaklarının kızarıp şişmeye başladığını fark eden anne, hemen hastaneye koştu. Hastanede bebeği muayene eden doktorlar anne Claire Henderson’a kızı Brooke’a herpes simpleks virüsü (HSV-1) bulaştığını söylediler.
5 3
Bebeğine bulaşan virüsün, kendisini ziyarete gelen arkadaşlarının bebeğini öpmesinden kaynaklandığını öğrenen anne Claire, başından geçenleri Facebook sayfasından duyurarak anne ve babaları bu konuda uyardı.
5 4
Bebeğinin 15 gün boyunca tedavi gördüğünü anlatan Claire, üç ayın altındaki bebeklerde bu virüsün ölüme, karaciğer ve beyin hasarına neden olabileceğini doktorların kendisine söylediğini belirtiyor. Yeni bebek sahibi olan aileleri bu konuda uyaran Claire; 'İnsanların yüzde 85'i bu virüsü taşıyor ve dışarıdan bakıldığında anlaşılmıyor. Kesinlikle bebeğinizi öpülmesine ve hijyen sağlanmadan sevilmesine izin vermeyin.' diyor.
5 5