Müze koleksiyonunu zaman ve mekân ilişkisinde üç boyutlu olarak görmek, o havayı hissetmek ve yaşamak çocuklara gözlem yapma olanağı sağlar. Müze çocuklara günlük yaşantılarında yaşayamayacakları atmosferi yaratırken onların hayal güçlerinden de yararlanmalarını sağlar. Çocuklarda yaratıcılık duygunun oluşmasına ve gelişmesine katkıda bulunur.
12 2
Aynı zamanda müzelerde sergilenen dönemlerinin en seçme nesne ve sanat eserlerini görmek, çocukların estetik beğenilerinin gelişmelerine de yardımcı olur. Müze gezmek çocuğun sanat kavramını soyuttan somuta çevirecektir. Ayrıca müze gezileri çocuklara ülkelerinin zengin tarihsel mirasını tanımalarına ve onları koruma bilincine sahip olmalarına katkı sağlayacaktır.
12 3
Ancak çocukların ilgisini sanat müzelerine çekmek oldukça emek ve sabır istiyor. Sanat müzesi gezilerini çocuğunuz için eğitici ve eğlenceli bir etkinlik haline dönüştürebilirsiniz… Çocuğunuzun eğitimine katkı sağlarken, siz de ruhunuzu sanatın estetik yönüyle doyurabilirsiniz. İşte bunu başarabilmek için izleyebileceğiniz yol...
12 4
Çocuğunuza sanat müzesi gezisini nasıl sevdirirsiniz? Sanat müzeleri, her türlü sanat eserinin sergilendiği müzeler. Okul öncesi çocukları için sanat müzesi ziyareti, hayal gücünü ve görsel hafızayı geliştirmek adına faydalıdır. Sanat müzelerinin en önemli özelliği çocukların kendi eserlerini yaratmak için ilham almasıdır. Daha büyük yaş grupları ise tarih, edebiyat, matematik alanlarıyla ilgili bağlantı kurabilirler. Sanat müzesine gezi planı yaparken gitmeden önce müze hakkında bilgi edinin. Çocuğunuzun dikkat ve ilgi süresini göz önünde bulundurarak her bölümü değil, önce bir veya iki bölümü görmeyi planlayın.
12 5