Hem tutarlılık, hem de değişme arzusunun yansıdığı Armani vizyonu, 2016 İlkbahar/Yaz erkek koleksiyonu’nda yumuşak ve akıcı silüetlerden oluşan, sakin ve abartısız, rahat eleganlığın ön planda olduğu bir şekilde karşımıza çıkıyor.
10 2
Koleksiyonda günümüzde sıkça karşılaştığımız abartılı ve gösterişli sunumların aksine, yalın silüetlerin keskin formları göze çarparken özel dikim, el işinden oluşan parçaların, kozmopolit ve kendinden emin ruhu ortaya çıkıyor.
10 3
Sembollerin, desenlerin ve dokuların canlı renk paletiyle olan sofistike karışımı yepyeni bir dünyanın kapılarını aralarken, kendini leylak rengine bırakan; ten rengi, açık tonlardaki tozlu maviler ve sakin griler ezberleri bozuyor. Lavanta dokunuşlarına ve mürekkep mavisine sahip eskitilmiş görünümlü ipekler ise Giorgio Armani erkeklerinin sofistike tarzına ışık tutuyor.
10 4
Giorgio Armani 2016 İlkbahar/Yaz erkek koleksiyonunda kumaşlar sezonun başrolünde. Yoğun araştırmalar sonucunda ortaya çıkan koleksiyondaki net, ipeksi dokular ve klasik İngiliz esintisindeki kareli yün kumaşlar, rafine bir görünüm ve modern bir doğallık sunuyor. Koleksiyonun en dikkat çekici unsurlarından olan aksesuarlar ise “Made in Italy” olgusunun hakkını üstün işçilik teknikleri ve modern tasarımları biraraya getirerek veriyor.
10 5