ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIKLI UYKU İÇİM DOĞRU ATMOSFER YARATIN!

Çocuk odalarının sıcaklığı, odanın nem oranını ve çocukların solunumunu etkiliyor. Odanın çok sıcak olması nem oranının azalmasına ve solunan havanın kuru olmasına neden oluyor. Bu durum çocuklarda burun tıkanıklığı, buna bağlı huzursuzluk ve uykusuzluk gibi sorunların yaşanmasına zemin hazırlıyor.

9 2

BIRAKIN ÇOCUKLAR KENDİ ODALARININ MİMARI OLSUNLAR!

Uzmanlar 5 yaşından itibaren çocukların kendi odalarının dekorasyonunda söz sahibi olmaları gerektiğini belirtiyor. Çocukların kişiliklerinin ve kendi beğenilerinin oluşmaya başladığı yaşlarda, fikirlerinin alınması ve isteklerinin sorulması kendilerine olan güveninin artmasını sağlıyor. Çocuklar, kendi zevklerine göre

9 3

dekore edilen odalarda daha keyifli zaman geçiriyor. Cotton Box tasarım ekibi, desen seçimi sırasında kendi odalarının mimarı olan çocukların beğenilerini göz önünde bulundurduklarının altını çiziyor.

9 4

Çocuk odalarının ideal sıcaklığının gündüzleri 20-24 derece, gece ise 20-22 derece arasında olması gerekiyor. Nem oranın ise %50 civarında olması ve bu oranın %35’in altına düşmemesi, çocukların sağlıklı uyku uyuması açısından büyük önem arz ediyor.

9 5