YEMEK MASASININ YERİNİ İYİ BELİRLEYİN    

Öncelikle ilk iş olarak yemek masanızın yerini belirleyin. Yemek masanız için odanızda uygun yeri belirledikten sonra, bu alanın ölçülerini detaylı olarak not alın.  Başka mobilyaları kaydırarak açabileceğiniz bir alan mevcutsa bunu da göz önünde bulundurarak ölçü alın. Aldığınız bu notlar sizi yemek masası satın alma sürecinde epeyce bir zahmetten kurtaracak.

6 2

MUTLAKA BİR TEMA BELİRLEYİN! 

Yemek masanızı belli bir temaya göre seçmek ve aksesuarlarını da ona göre derlemek istemez misiniz? Özellikle de müstakil bir yemek odanız varsa bu harika bir fikir olabilir. Mesela çiçek desenleriyle süslü masa örtüleri ve ahşap iskemlelerle country tarzı bir yemek odası konuklarınızı mest edebilir.

6 3

MALZEMELER VE RENKLER ÜZERİNDE DÜŞÜNÜN 

Yemek masası seçerken, oturma grubu ya da halı seçerken olduğu gibi fazla yorulmazsınız. Çünkü sonsuz renk ve malzeme seçeneği bulmak pekte kolay değildir. Genellikle belli başlı malzeme ve renklerde yemek masaları piyasada satılıyor. Yine de belli başlı seçenekler mevcut. 

6 4

MASANIZIN ŞEKLİNE KARAR VERİN

Yemek masalarının biçimleri dönem dönem değişmektedir. Kimi zaman kare yemek masaları moda olurken kimi zamanda yuvarlak yemek masaları daha trend olmaktadır. Bundan yirmi yıl önce yuvarlak yemek masaları çok modayken, bugün dikdörtgen yemek masaları piyasaya hakim durumda. Yine de siz farklı bir biçimde ısrar ederseniz eninde sonunda aradığınızı bulabilirsiniz. Ne tür bir yemek masası istediğinize karar verin, alışverişinize o şekilde başlayın. Bazen beğendiğiniz yemek masası odaya sığmayabiliyor, odanın şeklini göz önünde bulundurarak tercih yaparsanız, sonrasında bu sıkıntıyla başbaşa kalmazsınız. 

6 5