MUTLAKA BİR TEMA BELİRLEYİN! 

Yemek masanızı belli bir temaya göre seçmek ve aksesuarlarını da ona göre derlemek istemez misiniz? Özellikle de müstakil bir yemek odanız varsa bu harika bir fikir olabilir. Mesela çiçek desenleriyle süslü masa örtüleri ve ahşap iskemlelerle country tarzı bir yemek odası konuklarınızı mest edebilir.

6 3

MALZEMELER VE RENKLER ÜZERİNDE DÜŞÜNÜN 

Yemek masası seçerken, oturma grubu ya da halı seçerken olduğu gibi fazla yorulmazsınız. Çünkü sonsuz renk ve malzeme seçeneği bulmak pekte kolay değildir. Genellikle belli başlı malzeme ve renklerde yemek masaları piyasada satılıyor. Yine de belli başlı seçenekler mevcut. 

6 4

MASANIZIN ŞEKLİNE KARAR VERİN

Yemek masalarının biçimleri dönem dönem değişmektedir. Kimi zaman kare yemek masaları moda olurken kimi zamanda yuvarlak yemek masaları daha trend olmaktadır. Bundan yirmi yıl önce yuvarlak yemek masaları çok modayken, bugün dikdörtgen yemek masaları piyasaya hakim durumda. Yine de siz farklı bir biçimde ısrar ederseniz eninde sonunda aradığınızı bulabilirsiniz. Ne tür bir yemek masası istediğinize karar verin, alışverişinize o şekilde başlayın. Bazen beğendiğiniz yemek masası odaya sığmayabiliyor, odanın şeklini göz önünde bulundurarak tercih yaparsanız, sonrasında bu sıkıntıyla başbaşa kalmazsınız. 

6 5

AYDINLATMALARI MUTLAKA ÖNE ÇIKARIN 

Genellikle yemek masası seçerken sandalye üzerinde durulur. Yani yemek masasına uygun sandalyeler üzerinde durulmaktadır. Ama burada gözden kaçırılan bir durum vardır. Bir yemek odasını karakterize eden en önemli unsurlardan biri de aydınlatmalardır. Yemek masanıza uygun bir aydınlatma tercih etmezseniz, yemek takımınız ve odanız ne kadar güzel olursa olsun ortaya pek hoş olmayan bir görüntü çıkabilir. Bu yüzden aydınlatma seçerken dikkatli olun. Kötü aydınlatmalar ruh halinize varana kadar neyazık ki pek çok şey üzerinde negatif bir etkiye sahipir. 

6 6