Ancak alkali diyetle çok hızlı kilo verme hayaline kapılmamak gerekiyor. Aylık verilen kilonun ortalama 2 ila 5 arasında olması sağlıklı kabul ediliyor.
11 2
Dondurmadan margarine, kızartmalardan hazır meyve sularına, reçelden pastörize inek sütü ve inek peynirine, soya sosundan enerji içeceklerine, etten alkole kadar pek çok tüketim maddesi asidiktir. Asidik gıdalar; vücudun bağışıklık sisteminin sarsılmasından yorgunluğa, unutkanlıktan hızlı kilo alımına dek pek çok olumsuz etkiye yol açar.
11 3
Alkali besinler ise tam tersine sağlıklı bir yaşam tarzı vaat ediyor. Yumurtadan limona, keçi ve koyun sütünden ve bu sütlerden yapılmış peynire dek birçok besin maddesi alkali olma özelliğini taşıyor ve sağlık açısından faydalı.
11 4
Alkali diyetten kısa sürede sonuç almak ve hızlı zayıflama hayaline kapılmak son derece yanlış. Alkali diyetin amacı, vücuttaki PH dengesini sağlayarak hep aynı düzeyde tutmak. Fakat bu tür beslenme, bir sistem halinde uygulandığında verimli sonuçlar alınabiliyor. Çünkü hiçbir besin yenilip içildiği anda kan PH değerini hızlıca değiştirmez.
11 5