Fulton’un diyet programı insanın biyokimyasını, genetik yapısını, psikolojisini ve karışık beslenmesini vurguluyor. Fulton, bunlar dikkate alındığında kişi rahatlıkla kilo verebilir, selülitlerinden kurtulabilir, beli incelir, saç tırnak ve cildi güzelleşir diye vurguluyor.
10 2
Fulton "Six Weeks To OMG" adlı kitabında kısaca şöyle diyor; - Sabah kalkınca saat 7 gibi küvetinizi 15-20 derece sıcaklığında su ile doldurun ve 10-15 dakika küvet keyfi yapın. Bu sırada vücudunuz kendini ısıtmaya çalışırken yağ yakacaktır. Diyabet ve kalp hastaları bu uygulamadan kaçınmalıdır.
10 3
- Duştan sonra ise sade bir kahve için. Kahvedeki kafein bedeninize yağ yakması için sinyaller gönderecektir böylece vücudunuz tekrar yağ yakmaya başlayacaktır. - Kahveden sonra ya yürüyüşe çıkın ya da bedeninizin yağ yakmasını sağlayacak hareketler yapın. Evde koşu bandı, temizlik, bahçe işleri gibi.
10 4
- Kahvaltıyı saat 10 gibi yapın, bu şekilde metabolizmanız daha çok hızlanacaktır. Tipik kahvaltıda yenen yiyeceklerden sonra, vücut yağ yakmayı durdurur. Kahvaltı yapmadığınızda ise, vücut yağ yakmaya başlar. - Her gün mutlaka 3 ana öğünü dolu dolu yiyin. Yiyeceklerde kısıtlama yapmayın. Bunu yaptığınızda psikolojik olarak daha fazla etkilenip daha çok yeme isteği içine girersiniz.
10 5