Fulton "Six Weeks To OMG" adlı kitabında kısaca şöyle diyor; - Sabah kalkınca saat 7 gibi küvetinizi 15-20 derece sıcaklığında su ile doldurun ve 10-15 dakika küvet keyfi yapın. Bu sırada vücudunuz kendini ısıtmaya çalışırken yağ yakacaktır. Diyabet ve kalp hastaları bu uygulamadan kaçınmalıdır.
10 3
- Duştan sonra ise sade bir kahve için. Kahvedeki kafein bedeninize yağ yakması için sinyaller gönderecektir böylece vücudunuz tekrar yağ yakmaya başlayacaktır. - Kahveden sonra ya yürüyüşe çıkın ya da bedeninizin yağ yakmasını sağlayacak hareketler yapın. Evde koşu bandı, temizlik, bahçe işleri gibi.
10 4
- Kahvaltıyı saat 10 gibi yapın, bu şekilde metabolizmanız daha çok hızlanacaktır. Tipik kahvaltıda yenen yiyeceklerden sonra, vücut yağ yakmayı durdurur. Kahvaltı yapmadığınızda ise, vücut yağ yakmaya başlar. - Her gün mutlaka 3 ana öğünü dolu dolu yiyin. Yiyeceklerde kısıtlama yapmayın. Bunu yaptığınızda psikolojik olarak daha fazla etkilenip daha çok yeme isteği içine girersiniz.
10 5
- Ara öğün asla yemeyin. Vücudunuzun yağ yakma sürecine engel olursunuz. - Günlük karbonhidrat alımını 120 gr ile sınırlayın. - Öğünler proteinden zengin olmalı ve sebze içermeli (havuç, pancar ve patates hariç). Örneğin kahvaltıda yumurta, domates, salatalık; öğlen tavuk, salata; akşam et ve haşlanmış sebze olmalı.
10 6