Renkli bir öğün Pancar, zengin karotenoid, folat ve çinko içeriğiyle bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken, soğuk algınlığı ve kansere karşı koruyucu etki gösteriyor. Tek başına yenilebileceği gibi salataları renklendirme amaçlı da kullanılarak da antioksidan etkisinden yararlanılabiliyor. Pancarı ara öğünde peynirle beraber tükettiğiniz takdirde tok tutabiliyor. Böylelikle hem lezzet hem de görüntü açısından sizi mutlu eden bir ara öğün elde edebilirsiniz.
11 2
Hem zayıflayın hem de sağlık depolayın Sülfaran bileşikleri içeren, vitamin ve mineral deposu olan karnabahar, yüksek antioksidan kapasiteye sahip sebzelerden. Lif içeriği de oldukça yüksek olan bu sebze, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olduğu için diyabeti olanlar tarafından rahatlıkla tercih edilebiliyor. Yüksek potasyum içeriğiyle de kan basıncını dengeliyor. Karnabahar, düşük kalorili olması nedeniyle zayıflama diyetlerinde baş tacıdır. Karaciğer, böbrekler ve bağırsaklarda detoks etkisi yaratarak toksin atımına kolaylık sağlıyor.
11 3
Pırasayı bol limonlu pişirin Soğangiller ailesinden gelen pırasa, antioksidan vitaminlerden A ve C vitaminlerini içermekle kalmayıp, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren flavonid ve gallik asiti yüksek oranda içeriyor. Bol limon ekleyerek pişirdiğiniz pırasa, C vitamini içeriği daha da arttığından immün sisteminizi iyileştiriyor. Ancak “Kokusuna tahammül edemiyorum, sevmiyorum” diyorsanız pırasayı salatalarınıza soğan yerine doğrayarak tüketebilirsiniz.
11 4
3 tanesi 1 dilim ekmeğe eşdeğer Kokusu ve tadıyla kışın vazgeçilmezlerinden kestane, yüksek lifi sayesinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı oluyor. Ancak kestanenin karbonhidrat içerdiği unutulmamalı. Bu nedenle kestaneyi kontrollü tüketin. 3 adet kestane, ortalama 1 dilim ekmeğe eşdeğer. Kestane magnezyum, demir ve kalsiyum da içeriyor. Potasyum açısından da zengin olan bu besin, kan basıncının ayarlanmasına yardımcı oluyor.
11 5