Yemeği fazla kaçırdığınızda portakal suyu için. Portakal suyunun içindeki antioksidan benzeri bir içerik olan flanoid, kalorilerin kalbe zararlı etkilerini önleyebilir.

2010 yılında American Journal of Clinical Nutrition tarafından yapılan bir araştırmada yüksek kalorili ve yağlı bir kahvaltıyla birlikte portakal suyu içen kişilerde zararlı serbest radikallere daha düşük oranlarda rastlandığı görülüyor.
6 2

Eğer kalorili bir öğün yediyseniz, arkasından meyve yiyebilirsiniz.

Antioksidan açısından zengin olan böğürtlen, üzüm, kivi ve kirazlar, yemek yedikten sonra ortaya çıkan zararlı serbest radikalleri azaltan etiye sahip.

Antioksidan açısından zengin sebze ve meyveleri tüketmeden yalnızca bol kalorili yemekleri tüketmek zaman içinde sağlığınızı kötü yönde etkiler.
6 3

Yemekle birlikte tüketeceğiniz bir yemek kaşığı sirke kan şekerinizdeki yükselişi dengeleyebilir.

Salatanızın üzerine ekleyeceğiniz sirke bunun için yeterli.

Birçok kişinin kan şekeri hızla yükseldiğinde aynı hızla düşer ve bu dalgalanma acıkma hissini beraberinde getirir. Öğünlerinize sirke ekleyerek bunu engelleyebilrisiniz.
6 4

Yemeğinize baharat ekleyerek aşırıya kaçtığınız öğünlerin vücudunuzda yarattığı olumsuz etkileri önleyebilirsiniz.

The Journal Of Nutrition'ın 2011 yılında yaptığı bir araştımada , içinde 2 yemek kaşığı baharat olan yemekleri yiyen katılımcıların baharatsız yemek yiyen katılımcılardan daha yüksek antioksidan seviyesiyle, daha düşük trigliserit ve insulin seviyesine sahip olduğu gözlendi.
6 5