KAHVALTIYI SAKIN ATLAMAYIN: Kahvaltı bir günün en önemli öğünü. Eğer kahvaltıyı atlamışsanız yada kalitesiz besinlerden oluşan bir kahvaltı yapmışsanız gün içinde açlıkla baş etmek çok daha zor olur. Bu nedenle kahvaltıda mutlaka protein içeren zengin besinlerle beslenmeniz gerekir. Kahvaltıda en iyi protein kaynağı da yumurtadır. Yapılan araştırmalar sabah kahvaltılarında yumurta yiyenlerin daha az kilo aldığını ortaya koyuyor. Kahvaltıyla ilgili dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da her gün aynı tarzda kahvaltı yapmayın. Her gün için kahvaltı tabağınız değişsin. 

10 2

YEMEĞE BAŞLAMADAN ÖNCE NE YEMELİ?: Yemeğe başlamadan önce mutlaka çorba yada bir salata yenmeli. Çorba ve salata gibi sağlıklı yiyecekler midede daha kolay tokluk hissi yaratır. Bu durumda yemeklerde miktar kontrolü kolaylaşır. 

10 3

HER GÜN SEBZE YEDİĞİNİZDEN EMİN OLUN: Günlük öğünlerinizden biri mutlaka sebze olsun. Sebzelerin içindeki posa uzun süre tok kalmanız için ihtiyaç duyduğunuz şeydir. 

10 4

HAREKET EDİN: Egzersiz yapmak için uzun saatlere ihtiyacınız olduğu görüşü artık çöpe gitti. Günde 3 dakika bile olsa hareket etmek kilo verme hızı üzerinde ciddi farklar yaratıyor. İster fitness, ister yürüyüş, ister pilates fark etmez. Ama mutlaka hareketi arttırın. 


10 5