60 saniye içinde 4 farkı bulamadıysanız canınızı sıkmayın. Çünkü, siz fark etmeseniz de bilim insanları bu farkı bulmak için harcadığınız eforla, beyninizin loblarını kullandığınızı ve ona egzersiz yaptırdığınızı söylüyor.
7 2
Önce resimlerde gördüğümüz objeleri anlamlandırırken beynimizin oksipital lobunu kullanıyoruz. Yani bu resimde gösterilen bölgeyi. Oksipital lob (occipital lobe) beynimizin görüntü işleme merkezi. Gözlerimizle gördüklerimizin ne olduğunun anlam kazandığı yer.
7 3
Resimdeki objeler arasındaki mesafeleri algılamaya çalışırken, oksipital ve parietal lobumuzu birlikte kullanıyoruz. Beynimizin bu iki bölümü, duyusal veriyi işleme ve mekan içinde anlamlandırma işini birlikte çalışarak başarıyor.
7 4
Sol resimde gördüklerimizi aklımızda tutup, sağ taraftaki resimle karşılaştırmaya başladığımız anda kısa süreli hafızamız devreye giriyor. Bu sırada da frontal ve parietal lob birlikte çalışıyor. Farkları yakaladığımız yerleri anımsamamızı frontal lob sağlıyor. Beynimizin bu bölümü planlama, dikkat ve hareket merkezi.
7 5