Her sabah, 1 haşlanmış yumurta, 2 dilim peynir ve 2 dilim esmer ekmekten oluşan protein ağırlıklı ve glisemik indeksi düşük bir kahvaltı yapmanız, günün geri kalan kısmını rahat geçirmenizi sağlayacaktır. Bu kahvaltıya alternatif olarak 1 kase laktozsuz süte 4 kaşık sade yulaf ve 2 adet kuru erik veya kayısı ekleyerek yapacağınız bir kahvaltı da kabızlık ve şişkinlik sorunu yaşamamanızı sağlar.
9 2
Koşturmalar içerisinde öğünlerinizi yapmayı unutuyorsanız, kan şekeriniz düşer ve kendinizi sinirli ve halsiz hissedebilirsiniz. Çantanızda ve aracınızda sağlıklı ara öğünler bulundurun. 2 ceviz, 10 iç badem, 2 hurma ve 10 fındıktan oluşan bir karışım kendinize gelmenizi sağlayacaktır.
9 3
Gün içerisinde farklı renkli meyve ve sebzeler tüketerek düğün gününüze kadar enerjinizi yüksek tutun. Günde 1 kırmızı (elma, çilek, nar,..) 1 yeşil (kivi, ıspanak, brokoli,..) 1 turuncu (portakal, balkabağı, havuç,..) renkte meyve ve sebzeniz olsun.
9 4
Düğününüzde ışıltılı ve pürüzsüz bir cildinizin olması için, günde 2 litre su için, çay ve kahveyi az tüketin. E vitamini içeren badem, ay çekirdeği ve cevizden haftada 2 gün 1 avuç tüketin. Her gün 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağını yoğurdunuza ekleyerek cildinizin nemlenmesini sağlayın.
9 5