Güçlü kalçalar dizleri de destekliyor Kalça kaslarınıza odaklanmanız, dizlerinizin etrafını saran ve dizlerinizi destekleyen quad, ACL ve VMO kasları için de iyi olacak. Lewis, “Güçlü kalçalar, güçlü dizler demektir. Güçlü kalça kaslarına sahip olmadan, dizlerinizin doğru pozisyonda olmasını gerektiren hareketleri de güvenli bir şekilde yapabilmeniz mümkün değil. Bu da sizi sakatlık riskiyle karşı karşıya bırakır” diyor.
5 2
Kalçalar kadınların güç kaynağı Kadınların kalçaları ve bacakları ile iç uylukları erkeklere kıyasla daha güçlü olduğu için, güç kaynağımız açısından kalçalarımızı bir numaralı silahımız olarak görebiliriz. Sara Lewis, “Genellikle uyluklarımızın ve kalçalarımızın daha şekilli ve daha ince olmasını isteriz. Fakat bu bizim gücümüz. Bebek yapmaktan dağlarda yürümeye kadar gövdemizin alt bölümüyle birçok aktivite yapıyoruz. Çelimsiz bir alt gövdeyle de değil. Şekilli kalçalar harikadır. Fakat tüm mesele daha güçlü olmak için çalışmaktan ibaret. Çünkü bu bizi daha güçlü hissettirir” diye de ekliyor.
5 3
Kalçalar yalan söylemez Güçlü kalçalara sahip olmanın yürümede, zıplamada, koşmada, squat yapmada ve birçok şeyde kullandığınız kalça fleksörleri, kalça ekstansör kasları ve psoas kası için de yararlı olacağını unutmamalısınız. Sara Lewis, kalçalarınıza esneklik ve güç kazandırmak için, squat derinliğine ve sumo squat gibi hareketlere dikkat etmeniz gerektiğini söylüyor.
5 4
Her antrenmanda güçlü kalçalara ihtiyacınız var Yürüyüşten bisiklete binmeye, hatta merdiven çıkmaya kadar birçok harekette, sizin de farkında olduğunuz gibi kalçalarınızın devreye girmesi şart. Günlük aktivitelerde olduğu kadar, her antrenmanınızı daha güvenli bir şekilde yapabilmek için güçlü kalçalara sahip olmak gerekiyor.
5 5