Spor yaparken müzik dinlemek yeni bir keşif olmasa da, spor yapmanıza yardımcı oluyor.

Sporun negatif yönünü bastıran müzik, yapılan araştırmalara göre egzersizden daha fazla keyif almayı sağlarken aynı zamanda daha da etkili olmasına neden oluyor.

Ritimler, beynin motor bölgesini harekete geçiriyor ve vücudumuza hareket etmesini söylüyor.

Müziğin ritmine hareketlerinizi uydurarak belli bir tempo yakalayabilir ve enerjinizi daha etkili kullanabilirsiniz.
6 3

Yaptığını çalışmanın yoğunluğunu arttırmak için "Interval Training" denilen yüksek yoğunluklu egzersizleri deneyebilirsiniz.

İnterval egzersizlerde egzersiz ve dinlenme periyodları bulunuyor. Sıkı çalışan kaslar laktik asit üretiyor. Eğer kendinizi zorlamadan spor yaparsanız vücudunuz bu salgıyı daha uzun zamanda salgılıyor. Daha sıkı spor yapıp vücudunuzu zorlamaya başladığınızda laktik asit yığılıyor, kaslarınızın yandığını hissediyor ve durmak istiyorsunuz.

Spor rutininize farklı bir boyut kazandıran İnterval egzersizlerde ise, bu eşiğe geldiğinizde dinleniyor daha sonra çalışmaya devam ediyorsunuz.
6 4

Zayıflıklarınıza odaklanarak egzersiz rutininizi geliştirebilirsiniz.

Spor salonuna gidip sürekli olarak vücudun yalnızca belirli bir bölgesi üzerinde çalışmak sakatlanmaya davetiye çıkarır.

Cesaretinizi toplayın ve yapması size zor gelen hareketlerde ustalaşmak için çaba sarfedin. Spor salonundaki amacınız vücudunuzun yalnızca 1 bölgesini geliştirmek olmamalı. Tüm vücudunuzu güçlendirip çalıştırmalısınız.

Kardiyo, esneme hareketleri ve ağırlık çalışmalarını dengeli bir şekilde kullanmalı ve uygulamalısınız.
6 5

Spor yaparken sizden daha güçlü ve daha iyi spor yapan birinin yanında antreman yapmak da sizin için iyi bir kendini geliştirme yöntemi olabilir.

Yanınızdaki kişiden hareketleri daha doğru ve etkili bir şekilde yapmayı görerek ve konuşarak öğrenebilirsiniz.

Egzersiz yaparken yanınızda birinin olması sizi daha iyi motive eder ve egzersiz yoğunluğunuzu tembellik ederek düşürmenize engel olur.
6 6