Dizlerinizi bükerek oturun. Bir adet dambılı iki elinizle tutup göğüs hizasında ileri doğru uzatın, sırt dik. Gövdenizi 45 derecelik açıyla geriye doğru yaslayın, karın kaslarını sıkın. Bu pozisyondayken kalçayı sabit tutarak dambılı bir sola bir sağa doğru çevirin. Yan karın ve bel bölgesini çalıştıran bu egzersizi belinde problem olanlar uygulamamalı. (Tekrar sayısı: 2x12)


7 2

Sırt üstü uzanın. Elleriniz başınızın arkasında, baş ve sırtınızın üst kısmını kürek kemiğinizin alt ucuna kadar yerden kaldırın. Bacaklarınızı kalça çizgisinde yukarı kaldırın ve masa pozisyonunu alın. Nefes alırken dirseklerinizi açık tutarak, gövdenizi çapraz şekilde içeri döndürün. Döndürdüğünüz bacağınız dizden bükülü şekilde kalsın, diğerini uzatın. Nefes verirken taraf değiştirin. (Tekrar: 2x12)
7 3

Yerde ayak uçlarınızın ve ellerinizin üzerinde bir sopa gibi düz durarak pozisyon alın. Önce sağ dizinizi sol dirseğinize doğru çekin. Sağ ayağınızı yerine koyup sonra da sol dizinizi sağ dirseğinize değdirmeye çalışın. Seri bir şekilde dizlerinizi çapraz yöne çekerek bu hareketleri tekrar uygulayın. (Tekrar: 2x12)
7 4

Sırtınız düz, geriye hafif bir eğim vererek oturun. Ellerinizle bankın ya da sandalyenin yanlarından tutun. Bacaklarınızı dizinize göre 90 derece açıyla bükerek parmak uçlarınızı yere koyun. Vücudunuzun pozisyonunu ve bacaklarınızın açısını bozmadan tek dizinizi yukarı doğru çekin. Dizinizin açısını bozmadan indirip diğerini kaldırın. (Tekrar: 2x12)

7 5