Marsala makyajına başlarken her zaman olduğu gibi cildin kusursuz olmasını istiyoruz ve nemlendiriciyle işe başlıyoruz.

Bu makyajda odak noktası dudaklar olacak Bu nedenle önce nemlendirici uygulayıp daha sonra cilde şampanya renginde aydınlatıcı uygulayacağız. Ten renginize göre aydınlatıcınızı altın ve pembe ışıltılı olan ürünlerden de seçebilirsiniz.

Marsala makyajı için Becca'nın Shimmering Perfector opal renkli ürününü kullandık.
12 2

Fondöten olarak da MAC Face and Body ürünü, elde etmek istediğimiz doğal ten görünümünü sağlayacak transparanlığa sahip.

Fondöteninizi uyguladıktan sonra kapatıcı uygulayarak cildinizdeki kusurları gizleyebilirsiniz. Göz altını ve ciltteki kusurları kapatmak için Prolong kapatıcı ürünü kullanıldı.

Cilt makyajının ilk aşamasını, kremsi dokuyu kapatacak ince bir pudra uygulamasıyla bitiriyoruz.
12 3

Sırada belirgin dudak makyajının gerektirdiği yüz kontürü uygulaması var. Yüz kontürü için MAC Blot Deep dark sıkıştırılmış pudra ve yüzün çukur noktalarında ise MAC Harmony ürünüyle yüz hatlarını ortaya çıkarıyoruz.
12 4

Marsala rengi dudalara yakışır çekicilikte bakışlara sahip olmak için göz makyajında smokey yani dumanlı görünümü tercih ediyoruz.

Kedi gözü şeklinde uygulayacağımız smokey göz makyajı için göz kapaklarına MAC Fluidine makyaj bazını uyguluyoruz. Göz kapağının kıvrım yerine ise altın renkli parıltılar içeren şeftali tonu uygularken, göz kapağının tam üzerine koyu gri MAC Arena ve koyu lacivert MAC Contrast far uyguluyoruz.

Kirpik diplerini ve gözün iç köşelerini siyah göz kalemiyle belirginleştiriyoruz.
12 5