Eğer kavanoz ya da kapta satılan kremlerden kullanıyorsanız, elinizi kaba her soktuğunuzda içeri bakteri taşıyorsunuz. Aynı şey saç maskeleri, cilt temizleyiciler ve kabın içinde bulunan diğer tüm güzellik malzemeleri için geçerli.

Tüpte ya da pompalı kavanozlarda satılan kremleri tercih edin ve bir adım ileri giderek kreminizi bir makyaj pamuğuyla alıp o şekilde kullanın. Böylece bakterilerden korunmuş olacaksınız.
9 2

Maskara fırçanızın içindeki boyayı daha fazla alması için, fırçayı pompalar gibi maskara tüpünün içine her soktuğunuzda içeri hava basıyor ve farkında olmadan maskaranın kurumasına yol açıyorsunuz.

Kuruyan ve havayla temas eden maskaranız bakteri üretmeye verimli hale geliyor. Maskara tüpünün içinde üreyen bakteriler kirpiklerinize de bulaşıyor.

Maskaranızı 3 ayda bir değiştirin ve kurumamasına özen gösterin.
9 3

Zararsız gibi görünse de, makyaj yaparken hapşırdığınızda ağzı açık olarak önünüzde duran bütün malzemelerinize bakteri bulaştırmış oluyorsunuz.

Makyaj yaparken hapşıracağınızı hissettiğinizde hemen başka bir odaya gidin ve güzellik malzemelerinizi bakterilerden koruyun.
9 4

Sadece rujlar için değil tüm dudak ürünleri için geçerli bir madde...

Yemek yedikten hemen sonra dudağınıza ruj sürdüğünüzde yemek artıklarının dudağınıza ve kullandığınız ürüne bulaşmasına neden oluyorsunuz.

Bakteriler rujun yüzeyinde yaşar ve tekrar dudağınıza sürdüğünüzde cildinize bulaşır.

Bakterilerden sakınmak için yemek yedikten sonra dudağınızı güzelce temizleyin ve rujunuzu temiz dudaklarınıza uygulayın.
9 5