Maskara fırçanızın içindeki boyayı daha fazla alması için, fırçayı pompalar gibi maskara tüpünün içine her soktuğunuzda içeri hava basıyor ve farkında olmadan maskaranın kurumasına yol açıyorsunuz.

Kuruyan ve havayla temas eden maskaranız bakteri üretmeye verimli hale geliyor. Maskara tüpünün içinde üreyen bakteriler kirpiklerinize de bulaşıyor.

Maskaranızı 3 ayda bir değiştirin ve kurumamasına özen gösterin.
9 3

Zararsız gibi görünse de, makyaj yaparken hapşırdığınızda ağzı açık olarak önünüzde duran bütün malzemelerinize bakteri bulaştırmış oluyorsunuz.

Makyaj yaparken hapşıracağınızı hissettiğinizde hemen başka bir odaya gidin ve güzellik malzemelerinizi bakterilerden koruyun.
9 4

Sadece rujlar için değil tüm dudak ürünleri için geçerli bir madde...

Yemek yedikten hemen sonra dudağınıza ruj sürdüğünüzde yemek artıklarının dudağınıza ve kullandığınız ürüne bulaşmasına neden oluyorsunuz.

Bakteriler rujun yüzeyinde yaşar ve tekrar dudağınıza sürdüğünüzde cildinize bulaşır.

Bakterilerden sakınmak için yemek yedikten sonra dudağınızı güzelce temizleyin ve rujunuzu temiz dudaklarınıza uygulayın.
9 5

Makyaj malzemelerinizi başkalarıyla paylaşmak bakteri ve mikropların bulaşmasına davetiye çıkarıyor.

Kozmetik mağazalarındaki tester ürünleri de asla direk olarak yüzünüze uygulamayın. Alacağınız ürünleri elinizde denemeniz doğru rengi seçmeniz için yeterli.

Çok yakın arkadaşınız bile olsa makyaj malzemelerini kullanırken dikkatli olmalısınız. Birbirinizin cildindeki en basit kızarıklık, akne ve iltihaplar bile bulaşıcıdır ve cildinizde hiç beklemediğiniz reaksiyonlara yol açabilir.

Özellikle de uçuk mikrobu yapışkan lipstick ve rujlarla cildinize bulaşıp sizi uğraştırabilir.
9 6