Pazartesiye sorumluluğunuzu üstünüze alarak başlayın! Sadece kendini kurban gibi gören ve hisseden insanlar bir şeylerin sorumluluğunu almaktan korkarlar.

Kendinizi bırakır ve kurban rolüne girerseniz asla mutlu olamazsınız.

Kurban psikolojisine sahip kişiler her zaman onların başına kötü şeyler geldiğini, hiçbir kabahatin kendilerinin olmadığını ve başka insanların kendilerini kötü hissetmelerine ya da davranmalarına yol açtığını ve söylerler.
9 2

Hayatınızın rengini belirleyin!
Katı kuralları olan ve etrafını yargılayan biri misiniz? Yoksa hiç bir şeyi kafasına takmayan, insanların yanlışlarını doğru olarak görebilen biri misiniz?

Hayatınızın rengini belirleyin ve ona göre davranışlarınızda değişiklikler yapın. Hayatınızda daha çok kahkahaya ve neşeye yer açın.
9 3

Hayatta birşeyleri başarmak bizi tatmin eden tek şeydir. Üretmek ve ürettiğiniz şeyin faydasını görmek, insanlar tarafından takdir edildiğini bilmek insana kendini mükemmel hissettirir.

Hayata izinizi bırakın! Bir yardım kuruluşuna gönüllü olarak katılın. Kendinizi işe yarar bir insan olarak daha mutlu hissedeceksiniz.
9 4

Yalnız olmak, kimsenin derdini paylaşmamak sizi bu zamana kadar mutlu bir insan yaptı mı? Hayır.

Başka insanlarla iletişim kurmak, sosyalleşmek insana kendini en iyi hissettiren, kendi dünyasından uzaklaştıran şeylerden biridir.

İnsanlara kendinizi açmaktan korkmayın. Olumsuz duygulara karşı kendinizi koruyabilir ve onların hayatınıza dokunmasına izin verebilirsiniz...
9 5