Anne sütü; İlk 6 ay anne sütü bebeğin bütün besin ihtiyacını karşılar. 6 aydan sonra ek besinlerde beraber 2 yaşına kadar anne sütüne devam edilmeli.

8 2


Kalsiyum; Büyümenin hızlı olduğu bu dönemde süt, yoğurt, peynir, kefir gibi süt ürünlerinin yeterli miktarda alınması gerekiyor. C vitamini; Bağışıklık sistemini güçlendirmek için portakal, mandalina, domates, brokoli mutlaka tüketilmeli. C vitamininden zengin kırmızı ve yeşil tatlı biberi bebeğinizin diş kaşıma aracı olarak kullanmasını sağlayabilirsiniz. D vitamini; Kemiklerdeki kalsiyumun etkinliği için D vitamini gerekiyor. Somon, orkinos, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıklar, D vitaminin iyi kaynakları arasında. 85 gram pişmiş somonla, neredeyse günlük ihtiyacın iki katı D vitamini sağlanabilir. Yumurta sarısı ve yoğurt da D vitamininin önemli kaynaklarından. D vitamininin en önemli kaynağı güneştir. Günde 15- 30 dakika güneşlenmek yeterli miktarda D vitamini almamızı sağlayacaktır.

8 3


Demir; Kırmızı etler, sakatatlar, yumurta, tahıllar, kurubaklagiller, yağlı tohumlar, koyu yeşil yapraklı sebzeler tüketilmeli. Protein; Kas kitlesinin hızla arttığı bu dönemde protein alımı önem kazanıyor. Et,süt, yumurta, kurubaklagiller gibi protein kaynakları tüketilmeli. Taklit; Ebeveynleri taklit ettikleri bu dönemde anne ve babanın sağlıklı beslenme alışkanlıklarını uygulamaları oldukça önemli.

8 4


Kahvaltı; Yapılan araştırmalar kahvaltı yapan öğrencilerin, yapmayanlara göre okul başarılarının daha iyi olduğu, dikkat dağınıklıklarının ise daha az olduğunu gösteriyor. Su; Saçtan tırnağa bütün hücreler suya ihtiyaç duyar. Bu dönemde kazanılan düzenli ve yeterli su içme alışkanlığı ilerleyen dönemlerde yeteri kadar su tüketmelerini sağlayacaktır. Ödüllendirme; Bu dönemde ödüllendirme veya cezalandırmada yemeklerin kullanılmaması önemli. 'Ispanağını bitirirsen çikolata yiyebilirsin' gibi ödüllendirmeler az tüketmesini istediğiniz sağlıksız besinlere olan ilgilerini artırır.

8 5