90'lı yılların bordo dudaklarını Neve Campbell'ın Vahşi Şeyler filmindeki stilinde görebilirsiniz.

Oldukça beyaz tenli olan Neve Campbell'ın teninde daha da belirgin hale gelen bordo ruj, film afişinde kullanılan renk filtresiyle oyuncunun tenine biraz daha uygun bir hale gelmişti.

2010'lu yıllarda gördüğümüz bordo ruj trendine örnek olarak Rebecca Minkoff defilesindeki makyaj stiline bakabiliriz.

Defilede hafif bronzlaştırılmış bir ten üstüne uygulanan ıslak görünümlü bordo ruju görüyoruz. Bu versiyon gotik görünümden uzak olması ve ten regiyle daha iyi uyum sağladığı için tercih edilen bir stil.
8 2

90'lı yılların saç çılgınlıklarından biri olan renkli saç boyaları tekrar karşımızda.

1990'lı yıllarda renkli saç maskaralarını piyasaya süren L'Oréal, iki haftada stoklarının tükendiğini açıklamıştı. 90'lı yıllarda saçlara uygulanan en popüler renkler kırmızı ve maviydi. Bu saç maskaraları saçı şampuanladığınızda kolayca saçtan çıkan bir özelliğe sahip.

Renkli saçların geri döndüğü 2013 yılında ise saç tebeşirleri ön plana çıkıyor. Renk skalası saç tebeşirlerinde daha geniş ve boyalar 3 yıkamaya kadar dayanıklı. Öne çıkan renkler ise yeşil, pembe ve lila.
8 3

90'lı yıllarda saçlara volüm ve stil katmak için kullanılan zigzag bantlar geri dönüyor. Genellikle bir iki gün yıkanmayan ve yağlanmaya başlayan saçlarda kötü görünümü önlemek için kullanılan bu taçlar oldukça popülerdi.

En son Helmut Lang defilesinde karşımıza çıkan zigzag taçların kullanım şekli 90'lı yıllarla aynı olmasına rağmen uygulaması tamamen farklı.

Zigzag taçlar saçlarda geometrik ve minimalist bir stil yaratmak için kullanılıyor.
8 4

Rasta saçlar 90'lı yıllarda oldukça popülerdi. Saçlarının güzelliğiyle ünlü Jennifer Aniston bile bir kırmızı halı gecesinde şık kıyafetiyle bu saç modelini kullanmayı tercih etmişti.

2010'lu yıllara geldiğimizde ise modanın devlerinden Chanel hem 2012 hem de 2014 defilelerinde rasta saç modeline yer veriyor.

2012 defilesinde rastalı saçlara mücevherler eklenirken 2014'te ise renkli kumaşlar ve örgüler ekleniyor.
8 5