Cips, tatlı, kraker gibi gıdaları hiç yememek için kendinizi şartlamayın.

Beyin özlem duyduğu halde yenemeyen gıdalara karşı çok büyük bir istek besliyor. Daha sonradan bu gıdalara saldırmamak için canınızın çok istediği birşeyin bir porsiyonunu yavaş yavaş yiyin.

Mesela canınız cips istediğinde yemek istemiyorsanız, ağzınızda çıtırdayacak alternatif gıdalar tercih edebilirsiniz.
12 4

Çantalarınızda atıştırmak için yüksek kalorili krakerler bulundurmayın. Çantalarınız sürekli elinizin altında olduğu için o kraker illa ki bitene kadar yenir çünkü…

Gün içinde yorgun, bıkkın, sinirli olabiliyoruz. Bu anlarda aklımız sürekli yanımızda olan sağlıksız ve kalorili gıdalara gidiyor.

Uzmanlar bu işe kesin çözüm bulmanın yolunu diyet krakerler ve yediklerinizi bir yere not etmenizle düzelebileceğini belirtiyor. Gün içinde yediğiniz şeyleri bir kenara not alırsanızaz yemeğe yönelirsiniz…
12 5

Sürekli sağlıksız gıdalara eğiliminiz varsa size çok güzel bir önerimiz var.

Öğünlerinizde vazgeçemediğiniz pek de sağlıklı olmayan yiyeceklerle, sağlıklı olanları aynı tabakta yiyin. Tabii ki sağlıklıların porsiyonunu daha büyük tutarak…

Mesela patates kızartması yiyecekseniz, bir tabağa tavuk ve haşlanmış sebzelerle birlikte koyup yiyin. Bu hem sağlıksız olan gıdanın daha az yenmesine hem de sağlıklı olan yiyeceklerin daha zevkle yenmesine yol açar.
12 6

Bir arkadaşınızın doğum gününde bir dilim pasta yerseniz kendinizi ya neşeli ya da suçlu hissedersiniz.

Genelde insanlar diyetteyken lezzetli ve kalorili bir şey yediklerinde çok fazla suçluluk duyuyor.

Böyle durumlarda uzmanlar o pastayı yediğinizi çok kafanıza takmamanızı öneriyor , böylece psikolojide ters etki yaparak kilo alma durumunun olmayacağını da ekliyorlar.
12 7