Meyan kökü sağlık adına en çok kullanılan bitkilerden biridir. Özellikle geleneksel çin tıbbında geniş bir yeri vardır. Akciğerleri temizlemeye ve göğsü yumuşatmaya yardımcı olur. Balgamı söktürür, öksürüğü keser ve nefes darlığına faydalıdır.

Meyan kökü çayını sağlıklı kişiler günde üç bardağa kadar tüketebilir. Ancak, meyan kökü fazla miktarda ve uzun süreli kullanımlarda yüksek tansiyona neden olabilir. Herhangi bir ciddi hastalığınız varsa kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız.
10 2

Zencefil güçlü bir antioksidandır ve bu sayede akciğerleri kirleten zehirli maddelrin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirerek de toksinlerden arınmayı sağlar.

Zencefilin solunum yollarını açma gibi bir etkisi de vardır. Toz halindeki zencefil bal ile karıştırılarak alınabilir. Ayrıca çay, zencefil tozu ve bal karışımı da içilebilir.
10 3

Öksürük otu, kızılderililer tarafından binlerce yıl kadar akciğerleri güçlendirmek için kullanılmış bir bitkidir. C vitamini deposu olan öksürük otu, balgam söktürücü özelliğe sahiptir.

Yapılan araştırmalarda astım, bronşit, öksürük ve diğer birçok akciğer rahatsızlığına iyi geldiği görülmüştür. Öksürük otunu çay olarak içmek için kurtulukmuş formda aktarlarda bulabilirsiniz.
10 4

Okaliptüs yapraklarında bulunan doğal bir antibiyotik diyebileceğimiz uçucu yağ, akciğer enfeksiyonlarına karşı savaşır ve tıkanıklığı temizler. Astım ve nefes darlığı rahatsızlıklarında, neredeyse akla ilk gelen doğal tedavi yöntemidir.

Öksürük ve boğaz pastilleri, şuruplar, buhar banyoları için olan ürünler genellikle okaliptüs içerir.
10 5