Bağırma ve ağlama

Aldatıldığımızı öğrendiğimiz an hiçbirimiz, konuşmak için eve gelmesini bekleyemeyiz; telefona sarılır, avazımız çıktığı kadar bağırır ve sinirden ağlarız.

Bir de diğer türlü düşünelim, derin bir nefes alıp, sakinleşip, gelmesini beklemek ve sadece öğrendiğinizi söyleyerek çekip gitmek. İşte şimdi tamamen bütün suç O'nun üzerine yüklendi ve vicdanına yumruk gibi bir acı yerleşti.

Diğer türlü bağırma, hakaret ve nefret dolu konuşmalar hem kavganın boyutunu büyütecek, hem de sizi en son öyle hatırlatacak. O'na bağırsanız, acı sözler söyleseniz ne farkeder ki! Canı mı yanacak?
9 2
Deprosyona girme!

En bilindik durum, işte deprosyondayım. İçmeler, eve kapanmalar, acıklı aşk filmleri... Kötü düşünmek ve kötü eyleme yönelmek, tamamen psikolojik, mutsuzluğun dibine sokar. Kalkın sevinç çığlıkları atın, oynayın, zıplayın demiyoruz. Düşünün, sadece biraz kendinize zaman ayırıp düşünün, belki sizinde hatalarınız var.

Güçlü kadın rolüne bürünün, bunu haketmediğinizi kendinize anlatın ve O'nlar gezip eğlenirlen neden sizin bu halde evde oturduğunuzu sorgulayın.

Arkadaşlarınızı alın ve rahatlatacak aktiviteler yapın, hep sevgilinizle beraber olduğunuz için, zaten arkadaşlarınızı da özlemişsinizdir, keyfini çıkarın!
9 3
Düşüncelere dalıp, olay üzerine senaryolar kurma

Olayın ardından sürekli beraberler mi, ne yapıyorlar, sadece çapkınlık mıydı yoksa seviyor mu gibi sorularla beyninizi yerseniz, hem olmayan senaryolar yaratır, hem de kendinizi buna inandırıp, daha kötü bir ruh haline bürünürsünüz.
9 4
Kendini 'gizli ajan' filmlerine kaptırma

Sakın takiplere kalkıp, kendinizi küçük düşürmeyin, bırakın zaman aksın bildiği gibi... En sonunda haklı her zaman kazanır. Zaten sizi istemiyorsa ve sevmiyorsa, hala üstüne gitmeniz daha da uzaklaştırır. Seviyorsa zaten affettirmek için gelecektir. İlgilenen taraf siz olmayın!
9 5