2. Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.


Eski zamanlardan beri doğurganlılıkla bağdaştırılan badem, ayrıca kokusuylada kadınlarda tutkuyu tetikliyor. Araştırmacılara göre ise, vitamin E, magnezyum ve liflerin bulunduğu bademi kadın erkek herkes tüketmeli.
7 3

3. Badem kalp dostudur


Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini %50 azaltır. Her gün 42 gr badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır.

Bademi haftada bir kez düzenli tüketenlerde kalp damar hastalığı gelişme riski yüzde 8.3, haftada 4 kez tüketenlerde ise yüzde 35-40 azalıyor.
7 4

4. Badem annelerin sütünü arttırır


Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur. Hamilelik dönemlerinde günde bir avuç (ortalama 40 gram) badem tüketen anne adaylarının bebeklerinin beyin gelişimi daha sağlıklı olur.
7 5

Bademin güzelliğe etkisi


Saçlarınız beyazlaşmaya başladığında siz de badem yemeye başlayın. Çünkü bademin içinde bulunan enzimler, saçların beyazlamasına neden olan oluşumu engelliyor.

Bademli Gözenek Sıkıştırıcı Maske

120gr kabukları soyulmuş badem,
1 yumurtanın akı,
1-2 çorba kaşığı gül suyu.

Bademleri döverek iyice un haline getirin. Yumurta akını çırpmadan katın. Karışıma, yumuşak bir macun haline sokacak kadar gülsuyu ekleyin. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze sürün, 10 dk bekledikten sonra durulayın.
7 6