Temizlik programı


Hangi odayı hangi günlerde temizleyeceğinize dair bir plan oluşturun. Bunun için haftalık plan ya da aylık plan yapabilirsiniz. Hafta içi çalışıyorsanız sizin için aylık programlama daha etkin olabilir. Bu planda evin hangi bölümünü nasıl ve kaçar dakikalık periyotlarda temizleyeceğinize yer verin. Böylece unuttuğunuz ya da atladığınız detaylar olmayacağı gibi kendinizi yormadan temizliğin üstesinden gelebilirsiniz.
12 3

Birlikten kuvvet doğar


Eşiniz ve çocuklarınızdan tüm samimiyetinizi ortaya koyarak yardım alabilirsiniz. Konuşmanız etkili olursa, sizi reddetmeleri de zor olacaktır. Örneğin ortalığı toparlama, ince köşeleri temizleme konusunda çocuklar genellikle çok başarılıdır.
12 4

Ordunuz hazır mı?


Temizlik yaparken en fazla  vakit çalan şeylerden biri doğru gerecin evde bulunmuyor oluşu ya da uygun temizleyicinin bitmiş olması. Yeni bir deterjan ya da gereç satın almak üzere markete gitmek de çok büyük vakit kaybı olabiliyor. Vakti en etkili şekilde kullanmak istiyorsanız keşif turundan hemen sonra ihtiyaç duyacağınız temizlik malzemelerinin listesini yapın ve en kısa zamanda ertelemeden temin etmeye özen gösterin.
12 5

Organik ferahlık


Evi temizlemek zararlı kimyasallar kullanmak anlamına gelmiyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekolojik duyarlılık söz konusunda bilinçlenme düzeyi çok arttı. Bunun için üretilen bitkisel içerikli, doğal, insan sağlığına zararlı olmayan ama aynı zamanda da çok güçlü deterjanlar bulunuyor. Anti bakteriyel, yüzde yüz doğal u temizlik ürünlerini kullanabileceğiniz gibi limon, sirke, yemek sodası gibi bitkisel ve ev yapımı çözücülerden de yararlanabilirsiniz. Özellikle sirke ve limon ikilisi banyodaki kireç lekeleriyle, mutfakta ise yağ lekelerini yok etmede birebir etkilidir.
12 6