Bakır doğada oligodinamik özelliğiyle bilinir. Yani metallerin bakterileri öldürebilme özelligine sahip ve sterilize etme özelliğine sahip.

Özellikle E.coli ve S.aureus adlı doğada oldukça yaygın görülen ve insanlarda çesitli hastalıklara neden olan bakterilere karşı oldukça etkili.

Bu özelliğinden dolayı bakır kaplar sanitasyon sistemleri gelişmemiş ülkelerde suyu sterilize etmek amacıyla da kullanilir.
9 2

Bakır kaplardan içilen sular beynimizi harekete geçirir. Beynimiz, mesaj iletkenleri olan sinir taşıyıcıları ile çalışır ve buna sinaps denir.

Bu iletkenler miyelin adı verilen, ve beyindeki nöron akışını hızlandıran bir maddeyle kaplıdır.

Bakır fosfolipidlerden oluşan miyelin maddesinin sentezi icin gereklidir. Beyninizdeki veri alışverişini hızlandıra bakır daha hızlı ve etkili düşünmenizi sağlar.
9 3

Bakır kaptan su içmek tiroid vezinin fonksiyonunu düzenliyor. Uzmanlar tiroid problemi yaşayan kişilerin vücutlarındaki bakır oranının genellikle düşük olduğunu açıkladı.
Bu durum, daha çok hipertiroid problemi olan hastalarda görülürken düşük tiroid seviyesinin yol açtığı hipotiroid hastalığına sahip kişilerde de nadiren de olsa rastlanabiliyor.

Bakır, tiroid bezinin fonksiyonlarının faydalı bir şekilde işlemesi için gerekli olan önemli minerallerden biri. Vücuttaki bakır seviyesinin eksik olması tiroid bezlerinin düzenini bozuyor.

Bakır bardaktan su içildiği zaman vücuttaki olası mineral eksikliği önemli ölçülerde gideriliyor ve salgı bezinin fonksiyonları düzenli bir hale geliyor.

9 4

Bakır kaptan su içmek, vücuttaki kiireçlenme ve eklem iltihaplarına faydalı. Bakır maddesi içinde iltihap oluşmasını önleyen özellikler bulunduruyor.

Bu maddeler, kireçlenme ve romatizma gibi eklem iltihaplarından kaynaklanan ağrı ve acıları rahatlatmakta oldukça faydalı.

Bu faydaların dışında bakırın kemik ve bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri de bulunuyor. Böylece bakır kaptan su içmek romatizma ve kireçlenme problemleri için son derece etkili alternatif bir tedavi yöntemi haline geliyor.
9 5