Neye ihtiyacınız olduğunu biliyorsunuz ve ihtiyaçlarınız gerçekten önemlidir! Her akşam egzersiz yapmak isteyebilirsiniz ya da evi çok düzenli ve temiz tutmaya çalışabilirsiniz.

Belli bir çizgiyi geçmedikçe bu istekleriniz ve ihtiyaçlarınız obsesif bir bozukluk değildir.
10 2

Evet, bir önceki madde de kişisel ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirlediğiniz rutinden çıkmayın desek de, bazen esnek davranmaya herkesin ihtiyacı vardır. Planlı ve düzenli yaşamak adına hayatın eğlencesini kaçırmamalısınız.

Özellikle de sevgilinizle yaşıyorsanız spontane gelişen programlar olması halinde sert tepkiler vermemelisiniz. Surat asıp "Ben evde oturucam sen git" cevabını verdiğinizde ne kazanmış olacaksınız?
10 3

7 gün 24 saat birlikte olmanız ilişkiniz açısından güzel sonuçlar doğurmaz. Her şeyi birlikte yapmak zorundasınız diye bir kural yok.

Haftasonu çalışmanız gerekiyor diye onun da sizinle evde oturmasına gerek yok.
Ya da siz arkadaşlarınızla buluştuğunuzda o da kendi arkadaşlarıyla buluşabilir. Zaman içinde kendi rutininizi oturtabilirsiniz.
10 4

Biz kadınların en sık yaptığı ilişki hatası sessiz kalmaktır. Herhangi bir nedenle sinirlendiğiniz zaman neden sinirlendiğinizi net bir şekilde belirtin.

Bunu yaparken saldırgan olmamaya dikkat edin. Eğer sinirlendiğinizi belli etmemeye çalışırsanız, sizin düşüncelerinizden habersiz o davranışı tekrar etmeye, siz de sinirlenmeye devam edeceksiniz.

Bu küçük sinirlenmelerin birikip "Artık ona tahammül edemiyorum" noktasına gelmemesi için her konuda açık olun.
10 5