Birçok diyetisyen glutenden kaçınıp rafine edilmiş tahıl yemenizi önerebilir. Bu kimi zaman yeme bozuklukları gibi rahatsızlıklara sebebiyet verebiliyor. Bazı diyetisyenler vücutta bir tuhaflık gördüğünde direk gluteni kesebilir fakat gluteni kaldırmak herkesin sağlık sorununu ortadan kaldırmaz.

Yapılan araştırmalara göre çölyak hastalığı olanlar hariç düşük miktarda FODMAPS denilen karbonhidrat verilerek şikayeti olanlara düşük kalorili bir diyet uygulandı. Glutenle tekrar tanışan hastalardaki gelişmeler olumlu yönde ilerledi.

Glutensizlik trendi yerini başka birşeye bırakır mı bilinmez ama uzmanların son dönemlerdeki araştırmalarına yenileri eklenecek gibi görünüyor.
9 2

Kilo vermek için gündemden kalkması gerekildiği söylenen ara öğünler, son araştırmalara göre tekrar faydalı bulundu.

Tabii ki bu ara öğünler yüksek kalorili besinlerden oluşmuyor. Beslenme uzmanları bizlere yüksek proteinli ve sağlıklı aperatifleri öneriyor. Tam tahıllı kraker, tereyağı, haşlanmış yumurta, yoğurt ve peynir küçük porsiyonlar halinde ara öğün olarak tüketilebilir.
9 3

Tek bir besine vurgu yapılan minimal diyetler hafızamıza iyice işlemiş olsa da uzmanlar tarafından artık sağlıklı bir sistem olmadığı öne sürüldü.

Sağlıklı bir besin bile olsa dek düze beslenmek bir süre sonra sağlıksız bir hal alıyor.
9 4

Son zamanlarda dikkatli beslenme konusunda bilimsel araştırmalarda bir patlama oldu.

Dikkatli beslenme neyi ne kadar yiyeceğinizi fiziksel açlık tokluğunuza göre ayarlamak anlamına geliyor. Fakat bu tip beslenme mantıklı gibi dursa da bir süre sonra sadece zevkinize odaklı yiyeceklere yönelmeye dönüşebiliyor. Bu yüzden dikkatli beslenmeye çalışırken, akılsız yeme sonuçlarına ulaşmamak için çok dikkat etmelisiniz.
9 5