Güçlü antioksidan etkisiyle yeşil çayın kalp krizi riskini azalttığını biliyoruz. Ne var ki, yapılan araştırmalar vücudumuza bu faydalı içeriklerin yalnızca yüzde 20'sinin etki ettiğini gösteriyor.

Ancak bir iyi haberimiz var; bilim adamları yeşil çaya limon suyu eklendiğinde etkisinin yüzde 80'e kadar çıkabildiğini söylüyor.
11 2


Vücudun direncini düşüren ve hastalıklara kapı açan serbet radikallere karşı savaşan beta karoten, E vitamini ve C vitamini barındıran antioksidan deposu yiyeceklerden maksimum faydayı sağlayabilmek için saf zeytinyağının eşliğine ihtiyacımız var.

Antioksidan deposu domatesin faydalarını görmek için tıklayın!


11 3

Bu lezzetli karışım spordan önce yemeniz gereken yiyeceklerle harika bir örnek! Nedeniyse, yaban mersininin zihni güçlendiren etkisi egzersizlerinize odaklanmanızı kolaylaştıracak ve yoğurt vücudunuzda kas kaybını önleyecek proteini almanızı sağlayacak.
11 4

Nohut, kansızlığa karşı vücudun ihtiyaç duyduğu demir bakımından oldukça zengin. Ancak, vücut nohuttaki demirin emilmesinde zorlanıyor. Bir C vitamini deposu olan kırmızı biber ise nohuttaki demirin çözülerek kan hücrelerine işlemesini sağlıyor.
11 5