Hayvansal besinlerin vücuttan sindirilmesi oldukça zor. Bu yüzden bitki ağırlıklı bir beslenme şekli vücuttan dha kolay atılacağı için vücudunuz daha az yorulur ve size daha fazla enerji verir.

Sebzeler içlerinde barındırdığı vitaminler, minareller, lif, protein ve vücudun enerji üretimini karşılayan doğal şekerler sayesinde kolayca asimile edilir.

Ayrıca fasulye, baklagil, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, tohum ve hatta kakaodan enerjiniz için gereken tüm demirleri alabilirsiniz.
9 2

Hayvansal gıdalar, bitkisel tüm kaynaklardan daha yüksek miktarda kan şekerini yükseltir.

Kan şekerinizi dengelemek için işlenmiş tahıl ve şekerden uzak durmalı, hayvansal gıdaları mümkün olduğunca azaltıp bitkisel ağırlıklı beslenmeyi tercih etmelisiniz.
9 3

Hepimizde sütte yüksek miktarda kalsiyum bulunduğuna dair bir düşünce var. Sütte kalsiyum olduğu tabii ki doğru fakat süt, pastörizasyon işlemi sırasında içindeki kalsiyum dahil birçok yararlı etkisini ortadan kaldırıyor.

Pastörize sütün bir fincanında sadece 250 miligram kalsiyum bulunurken, bir fincan badem sütünde 350 miligram kalsiyum bulunur. Bu da kemiklerinizin güçlenmesi için iyi bir kayanak sağlar.
9 4

Bitki ağırlıklı beslenme türüne geçtiğinizde, sadece 1 ay içinde kolesterolünüzün yarısından fazlasının düştüğünü görmeniz uzmanlara göre mümkün.

Yumurta, hamburger, et, tavuk, balık gibi gıdalarda kolesterol miktarı oldukça yüksek olmasına karşın, hemen hemen hiçbir bitkide kolesterol yoktur ve kolesterolünüzün düşmesine de yardımcı olur.
9 5