Hayvansal gıdalar, bitkisel tüm kaynaklardan daha yüksek miktarda kan şekerini yükseltir.

Kan şekerinizi dengelemek için işlenmiş tahıl ve şekerden uzak durmalı, hayvansal gıdaları mümkün olduğunca azaltıp bitkisel ağırlıklı beslenmeyi tercih etmelisiniz.
9 3

Hepimizde sütte yüksek miktarda kalsiyum bulunduğuna dair bir düşünce var. Sütte kalsiyum olduğu tabii ki doğru fakat süt, pastörizasyon işlemi sırasında içindeki kalsiyum dahil birçok yararlı etkisini ortadan kaldırıyor.

Pastörize sütün bir fincanında sadece 250 miligram kalsiyum bulunurken, bir fincan badem sütünde 350 miligram kalsiyum bulunur. Bu da kemiklerinizin güçlenmesi için iyi bir kayanak sağlar.
9 4

Bitki ağırlıklı beslenme türüne geçtiğinizde, sadece 1 ay içinde kolesterolünüzün yarısından fazlasının düştüğünü görmeniz uzmanlara göre mümkün.

Yumurta, hamburger, et, tavuk, balık gibi gıdalarda kolesterol miktarı oldukça yüksek olmasına karşın, hemen hemen hiçbir bitkide kolesterol yoktur ve kolesterolünüzün düşmesine de yardımcı olur.
9 5

Kilo vermek istiyorsanız kesinlikle bitki ağırlıklı bir diyet tipini tercih etmelisiniz. Bitkiler metabolizmanızı hızlandırarak ve kolay sindirildiğinden kilo vermenizi sağlar.

Çabuk kilo vermek istiyorsanız, sebzeler, meyveler, baklagilleri tüketmelisiniz. Kuruyemişleri de mümkün olduğunca az tüketerek istediğiniz kiloya inebilirsiniz.
9 6