Kötü bir uykudan sonra sabaha gözlerinizi yetersiz uykuyla açarsanız, iştah ile bağlantılı leptin ve ghrelin hormonları size karşı komplolarına başlar. Leptinin az salgılanması, ghrelinin çok sagılanması iştahınızı tetikler.

Rumsey, düzenli olarak az uyuduğunuz bir sisteminiz varsa gün içinde yorgunluk, az algılama ve düşük enerji hissedeceğiniz gibi, sürekli şekerli ve karbonhidratlı gıdaları canınızın isteyeceğinizi söylüyor. Bu durumun üstesinden gelmek için, geceleri 7-8 saat uyuyun. Bu sayede hem açlık hormonlarınızı kontrol altında tutmuş olursunuz, hem de gün içinde daha enerjik olabilirsiniz.
13 3

Karbonhidrat, hamur işleri, kraker, şekerli gıdalar ve beyaz unlu mamüller yediğiniz taktirde bu gıdalar çok hızlı bir şekilde kan şekerinizi yükseltiyor ve kısa bir süre sonra açlık hissetmenize neden oluyor.

Bu bir kısır döngüdür! Bu gıdaları tükettikçe acıkır, acıktıkça tüketmeye devam edersiniz. Bu yüzden mümkün olduğunda karbonhidratlı gıdalardan uzak durup, daha fazla lif alabileceğiniz gıdalar yönelmelisiniz. Badem, elma, chia tohumu fıstık açlığınızı bastırma konusunda size oldukça fayda sağlayabilir.
13 4

Stres sizi obur yapma konusunda çok başarılı… Gergin olduğunuzda adrenalin ve kortizol hormonları devreye girer.

Bu hormonların artmış düzeyleri saldırı altında olduğunu düşünüp, enerji ihtiyacı olduğunu düşünür ve iştahı azdırır. Stres aynı zamanda beynin kimyasal serotonin düzeylerini de azaltır, bu da sizin aç hissetmenize neden olur. Bu yüzden stresli olduğunuz durumlarda yoga yapmanız size yardımcı olacaktır.
13 5

Akşam yemeği öncesi kokteyl veya bir şarap içmek mideniz dolu olsa bile size açlık hisettirir.

Appetite Dergisi yayınladığı bir araştırmada alkol aldıktan sonra insanların daha kalorili gıdalar yöneldiğini ortaya koydu. Alkol ortamları sizin vücudunuzu kurutur. Vücudun suya ihtiyacı olduğu zaman alkolün de sıvı olmasıyla susuzluğunuzu anlamazsınız ve su içiminiz azalır. Bu yüzden önce yemek yiyin, eğer illa alkol alacaksanız su ile yapılan kokteylleri tercih edin.
13 6