Küçük göz


Amacımız gözleri belirginleştirmektir. Önce hem alt, hem de üst göz kapaklarınızın içine beyaz eyeliner uygulayın. Diplinerı gözün sivri kısmına gelmeden yukarı doğru eğimlendirerek kalan boşluğu da doldurun. Dipliner yugulamasına gözünüzün ortasından başlayın, en başından değil. Çizginin önce çok ince, sonra kalınlaşarak gittiğinden emin olun.

Çektiğiniz çizgiyi göz çukuru hizasında uzatabilirsiniz.
9 3

Yuvarlak göz


Amacımız göz şeklimize oran katmaktır. Bu yüzden öncelikle doğal tonlarda bir astar far uygulayın. Göz kapağınızın üzerine kirpik hizası boyunca diplinerı uygulayın. Göz kenarında yukarı doğru değil, düz ilerlemeye devam edin. Dikkat edin, bu aşağı doğru inmeniz gerektiği değil, diplinera kıvrım vermeden uzatmanız gerektiği anlamına gelir.

Alt kirpiklerinizin altını da hafifçe siyah göz kalemiyle gölgelendirin. Dipliner ve eyelinerı birbirine bağlayabilirsiniz.
9 4

Büyük göz

Amacımız gözlerimizi belirginleştirmektir. Büyük gözler yeterince dikkat çektiğinden sadece üst kapağa odaklanmanız yeterlidir. Diplinerı kullanırken kirpik çizgisine sadık kalmanız gerekir. Gözleriniz fazladan bir şekillendirmeye ihtiyaç duymaz. Diplinerı sürdüğünüzde ucu hafifçe kalın ve sivri, fakat tam olarak kirpik hizası boyunca olmalıdır.

Eyeliner uygulamak istiyorsanız, gözlerinizin iç kısmına sürün. Üst kapağa yoğun bir rimel uygulayarak dramatik bakışlar elde edebilirsiniz.
9 5

Düşük göz

Amaç gözlerinizi daha iri göstermektir. bunun için işe alt ve üst göz kapaklarınızın iç kısmına beyaz far uygulamakla başlayabilirsiniz. Koyu renk eyelinerlardan ve kalın hatlardan kesinlikle uzak durun. Diplinerı da çok ince şekilde uygulamanız gerekiyor. Dipliner çizgizinin ucu göz çukuruna dönük olmalıdır. Boşukları da doldurmayı unutmayın. Bu alanda far da uygulayabilirsiniz.

Gözlerinizin üzerine düşen kapağı kamufle etmeniz gerektiğinden sadece bu alana odaklanmanız yeterli olacaktır. Alt kirpiklerinize rimel sürebilirsiniz.
9 6