Somon balığı


Somon balığı ve uskumru gibi yağlı balıklarda diş ve diş etini korumayı sağlayan ve kalsiyum açısından zengin bir besinlerdir. Somon balığında bulunan D vitamini ağız sağlığı için çok önemlidir. Özellikle çocuklarda diş gelişimine yardımcı olan besinlerin başında yer alır.
6 2

Portakal


Portakal gibi turuçgillerde çene dişlerini tutan ve bağ dokusunu güçlendirerek diş etlerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. O kadar güölüdür ki C vitamini olarak çok zengindir. Ayrıca diş eti iltihabını önler. Aynı zamanda içindeki florun sayesinde, dişin sert tabakasının yapısını geliştirerek, dişleri ağız içinde oluşan asitlere karşı korur.
6 3

Çilek


Portakal ve diğer narinciye meyveleri gibi C vitamini açısından zengindir. Diş etlernin gücünü ve bütünlüğünü korur, önemli bir protein kaynağıdır. Aynı zamanda mevsiminde olgun bir çileği ezerek dişleri fırçalamak dişlerin beyazlamasını sağlar.
6 4

Su


Gıda atıklarının temizlenmesine yardımcı olur. Tükürük seviyesini yüksek tutar. Tükürüğün en önemli özelliğinden biri diş çürümesine engel olmaktır. Su aynı zamanda diş minesinin zarar görmesini ve diş çürüklerine engel olmaktadır.
6 5