Kahvaltı:

Karnınızı iyice doyurmak ve uzun bir güne hazırlanmak için yüksek protein içeren bir kahvaltıya ihtiyacınız var… Peki hangisi sizin tercihiniz olurdu?

A: Açma- peynir
B: Yumurta, bir dilim peynir ve 1 dilim ekmek
12 2

Tercih etmeniz gereken tabii ki; yumurta, bir dilim peynir ve 1 dilim ekmek!

Açma-peynir ikilisine göre daha masum bir kaloriye sahip.
Protein deposu yumurta ve peynir ikilisine 1 dilim ekmeğin kalorisi ekleniyor. Yüksek protein kalorisi sayesinde kendinizi öğle yemeğine kadar tok hissedecek ve açlık krizlerinden uzak duracaksınız!
12 3

Öğle yemeği:

Öğle yemeğinde bir sandviç seçmeniz gerekse hangisini yemeyi tercih ederdiniz?

A: Tam tahıllı ekmekten yapılan yağsız roast beef sandviç ve hardal
B: Çavdarlı ekmek, hindi, domates, yeşillik ve light mayonez
12 4

Tercih etmeniz gereken sandviç hindili ve yeşillikli olan gibi görünse de, lezzetli bir roast beef sandviç sandığınızdan daha masum bir seçenek olabilir!

Bu seçenekle daha az kalori alıp, aynı zamanda daha fazla demir, protein ve lif tüketebilirsiniz.

Roast beef sandviç 355 kaloriyken, hindili olan ise 440 kalori!

Tam tahıllı ekmek, çavdarlı ekmeğe göre daha fazla protein ve daha az kaloriye sahip. Ayrıca sandviçin içerisine eklenenler de büyük değişiklik yaratıyor. Sandviçinize kalori ve yağ ekleyen light mayonezin 2 çorba kaşığında 98 kalori ve 10g yağ bulunuyor. 2 çorba kaşığı hardal ise 10 kalori değerinde ve yalnızca 1 gram yağ içeriyor.

Daha sağlıklı bir sandviç için etinizi ıspanak gibi C vitamini bakımından zengin bir sebzeyle kombinleyin. Böylece etin içindeki demirden daha fazla faydalanırsınız.
12 5