Ofiste yenen kekler, kalorili öğle yemekleri, doğum günlerinde kesilen pastaların sonu yok. "Özel gün" kavramını haftanın her gününe yaymak oldukça yanlış. Özel durumlarda kendinize ödül verebilirsiniz fakat bahsedilen bu kutlama tarzı özel durumları sınırlandırmalısınız.

Örneğin tüm ofis arkadaşlarınızın doğum günlerinde pasta yemek yerine yalnızca kendi doğum gününüzde kendinize pasta yeme izni verebilirsiniz
12 2

Akşam yemeği masasında uzun sohbetler daha fazla yemek yemenize neden olabilir. Arkadaşlarınız ve ailenizle sohbet ederek yemek yerken yemeğinizi daha yavaş yersiniz.

Yapılan araştırmalara göre bir kase dondurmayı 30 dakikada tüketen kişilerde peptit adlı tokluk hormonu daha fazla salgılanıyor ve doyduklarını hissediyorlar.
12 3

Diyet yemeklerle vakit kaybetmeyin. Teoride güzel ama pratikte işe yaramayan az yağlı düşük kalorili yiyecekler, genellikle işlenmiş ve karbonhidrat yoğunluğu fazla gıdalar oluyor.

Bu diyet gıdalar vücudunuzda şekere dönüşüp kilo almanıza neden oluyor. Dahası gıda firmaları yiyeceklerdeki yağ oranını azaltmak için içerikleri şeker bakımından zenginleştiriyor.

Diyet yapmayan kadınlar genellikle aldıkları ürünlerin etiketlerini okuyor ve içerdikleri malzemelere bakıyor. Böylece gereksiz kalorilerden ve etiket kandırmacalarından uzak duruyorlar.
12 4

Hiç bir yiyecek kötü değildir. Çikolatalı kekleri kötü olarak sınıflandırmanın, karalahanayı ise iyi yiyecek olarak algılamak doğru bir davranış değil.

Toronto Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada çikolatadan mahrum kalan kadınların hafta içerisinde daha fazla açlık krizi deneyimlediği görülmüş. Daha sonra 2010 yılında yapılan başka bir çalışma ise bu sonuçları doğrular nitelikte.
Araştırmaya göre eğer kendinize çikolata yiyemeyeceğinizi söylerseniz ve çikolatayı düşünmemeye çalışırsanız, çikolatayı saplantı haline getirmiş oluyorsunuz.

Bu da başa dönüp diyet konusunda başarısız olduğunuzu düşünmenize sebep oluyor ve bu düşünce de sizi başarısızlığa ve kalorili yiyeceklere yöneltiyor.

Bu nedenle yiyecekleri iyi ya da kötü olarak sınıflandırmak yerine dikkatli tüketmeye özen gösterin.
12 5