Uzun bir süre bilim adamları doymuş yağların kalp rahatsızlıklarının en büyük etkeni olduğuna inandı. Fakat doymuş yağların kalbimizi tehdit ettiği görüşü derinden sarsıldı.

Doymuş yağ üzerinedeki güncel kanı, LDL kolesterol denilen kötü kolesterolünüzü yükseltirken aynı zamanda iyi kolesterol seviyesini gösteren HDL kolesterol seviyesini de yükseltiyor ve trigliserit seviyesini düşürüyor. Yani, doymuş yağların sağlığınız üzerine hem olumlu hem de olumsuz etkileri bulunuyor.
9 2

Doymuş yağların sağlığınız için daha iyi bir tercih olup olmadığı neyle kıyasladığınıza göre değişir.

İnsanlar doymuş yağlar yerine balık, badem, avocado gibi besinlerde bulunan sağlıklı doymamış yağları tüketmeyi tercih ettiklerinde kalp sağlıkları için daha faydalı oluyor.

Fakat doymuş yağları basit karbonhidratlar, trans yağlar ve diğer sağlıksız besinlerle değiştirdiklerinde sağlıkları için zararlı bir tercih yapmış oluyorlar.
9 3

Birçok beslenme uzmanı yağsız süt ürünlerinin tüketilmesini öneriyor. Fakat gittikçe gelişen bir düşünceye göre, yağlı süte bir şans daha vermeliyiz.

Bunun nedeni ise, kahvaltılık yulaf gevreğinizin üzerine yağsız süt döktüğünüzde çok miktarda karbonhidrat tüketip çok az miktarda protein tüketmeniz.
Fakat yağlı süt tercih ettiğinizde eşit oranda protein ve karbonhidrat tüketmiş oluyorsunuz.

Ayrıca normal sütün içinde daha fazla yağ bulunduğu için daha az karbonhidrat tüketmiş oluyor ve bu sayede iştahınızı kontrol edebiliyorsunuz.
9 4

İnsanlar geçici diyetlerden bahsederken "Karbonhidrat" dendiğinde yüzlerini buruşturuyor. Bu konudaki problem beyaz ya da siyah karbonhidratların hepsinin kötü olduğu ve onlardan uzak durulması gerektiği düşüncesi. Bu eski düşünce bilim dünyası tarafından terkedilmeye başlandı.

Konu şeker, beyaz un, beyaz ekmek ve diğer basit şeker çeşitleri olunca bunlardan mümkün olduğu kadar uzak durulmasının daha iyi olduğu bir gerçek.

Fakat bazı diyetlerin milyonlarca yıl geçse de tavsiye etmeyeceği öğünlerinize mutlaka sebzeleri, meyveleri , baklagilleri ve tam tahıllı besinleri eklemelisiniz.

Daha az karbonhidrat tüketmek, kilo kaybınıza hız kazandırabilir fakat lezzetli sebze, meyve ve baklagilleri tüketmeye devam ederken de sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
9 5