Yapımı 1913 yılında tamamlanan St. Petersburg camii, Avrupa'nın en büyük camiisi sayılıyordu. 2. Dünya Savaşı süresince depo olarak kullanılan cami, 1955 yılının sonunda tekrar ibadete açıldı.
20 3

Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından yaptırılan cami, yeşil-beyaz renkli İznik çinileriyle süslenmiş. Caminin yarım kubbeleri ve büyük kubbesinin mavi kalem işlemeleriyle süslü olması nedeniyle Avrupalılar bu yapıya "Mavi Cami" yani "Blue Mosque" adını vermiştir. 1934 yılında müze konumuna getirilmesiyle İstanbul'un ana camisi haline gelmiştir.
20 4

Nusretiye Camisi, İstanbul'un Tophane semtinde bulunuyor. 1823'teki yangının ardından "Arabacılar kışlası Cami" yerine inşa ettirilen Nusretiye Camisi II. Mahmut tarafından yaptırıldı ve 1826 yılında ibadete açıldı.
20 5

Ayasofya Cami, İstanbul'un tarihi zenginliklerinin en güzel örneğidir. Caminin adı "Kutsal Bilgelik" anlamına gelir ve Ortodoksluk mezhebinde Tanrı'nın 3 niteliğinden biri sayılır.
Bizans İmparatorluğu döneminde, Kral I. Justinyen tarafından MS 532-537 tarihleri arasında yaptırılan bir patrik katedralidir.

1453 yılında Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden sonra kliseden camiye çevrilmiştir.

Geçtiğimiz yıllarda Aya Sofya Camisinde yıllardır sıvayla gizlenmiş olan mozaikler gün yüzüne çıkarıldı. Üzerlerine sıvanan madde sayesinde doğal ve yapay tahribattan korunan mozaikler tüm dünyanın ilgi odağı oldu.
20 6