Özellikle kış aylarında kronik depresyon gün yüzüne çıkabiliyor. Hayatki zorluklar gözünüzde daha çok büyür.

Antidepresan ilaçlar birçok insan için nimet durumuna gelmiştir ama yapacağınız aerobik egzersizler depresyondaki insanların üzerinde ilaçlardan daha etkili oluyor.

Düzenli egzersizler sayesinde, antdepresan ilaçlara gerek duymadan depresyonunuzdan kurtulabilirsiniz.
17 2

Dengeli ve sağlıklı beslenme regl dönemindeki sıkıntılarınızı azaltır. Bu dönemde geçirilen ağlama nöbetleri ve aşırı sinir halinden sağlıklı yaşam tarzıyla kurtulabilirsiniz.

Bir araştırma için genç kızları sekiz hafta boyunca haftada üç kez 60 dakikalık düzenli kardiyo uygulatıldı. Sekiz haftanın sonucunda genç kızların regl dönemindeki öfke ve depresyon halinin düzeldiği görüldü.
17 3

Egzersiz ve sağlıklı beslenme stres ve kaygılarınızı da azaltır.

Yapılan bilim çalışmalarında iş ve özel hayatınızdaki stres ve kaygıları azaltmak ve sakinleşebilmenin en etkili yolu da sağlıklı besleneme ve düzenli egzersiz…

Bazı gıdaların stresi tetiklendiği de kanıtlanmışken, bu kuralı göz ardı etmeyin.
17 4

Kalbinizi güçlendirme konusunda etkili bir rol oynar.

Süratli koşular yaptığınızda kalbinizin göğüs kafesinden dışarı taşacak gibi hissedebilirsiniz ama zaman içerisinde kalbiniz size teşekkürlerini sunacak…

Amerikan Kalp Derneği hazırladığı kapsamlı bir raporda egzersizlerin kalp kaslarını güçlendirdiği ve kalp rahatsızlıkları riskini azalttığını ortaya koymuştur.
17 5