Erken boşalmanın psikolojik anlamda etkilerinin olabileceğinin altını çizen CİSED Genel Başkanı Cinsel Terapist Uz. Dr. Cem Keçe; “Birçok erkeğin ve çiftin mahrem yaşamını olumsuz yönde etkileyen erken boşalma, sıklıkla vajinaya giriş sırasında ya da hemen vajinaya girer girmez ortaya çıkıyor. Ancak en ileri halinde penis daha vajinaya girmeden veya penise herhangi bir uyarı olmadan yalnızca cinsel düşünceler bile dahi boşalmayı tetikleyebiliyor. Erken boşalmadaki önemli faktör, boşalmanın erkeğin ve partnerinin istediği süreden önce olması ve bunun cinsel ilişkilerinde ve ruhsal dünyalarında ‘cinsel tatminde azalma’, ‘suçluluk’, ‘utanç’, ‘hayal kırıklığı’, ‘partneri mutlu edememe ve başarısız olma takıntısı’ gibi sıkıntılara yol açması olarak biliniyor” dedi.
7 2

Cinsel terapi programlarının erken boşalma üzerinde yüksek başarı sağladığını savunan CİSED Genel Başkan Yrd. Uz. Dr. Yasemin Yıldız; “Erken boşalma tamamıyla hayatın içinde ve anlaşılabilir bir durum, çünkü hayatta yapılan birçok şey seks ile ilişkili… Unutulmaması gereken şey, erken boşalma yüzde yüz tedavi edilebiliyor ve her erkek veya çift bu problemden kurtulabiliyor. Bunun için ilk önce erken boşalma probleminin varlığını erkeğin ya da çiftin kabul etmesi gerekiyor. İkinci olarak erken boşalmanın kendiliğinden düzelmeyeceğinin bilinmesi önem taşıyor. Üçüncü olarak bu problemi kökünden ve kalıcı olarak çözmeye erkeğin ya da çiftin istekli olması ve dördüncü olarak ise bunun için bir cinsel terapiste başvurmaları gerekiyor” dedi.
7 3

Erken boşalmadan muzdarip olan erkeklerin genel problemlerine değinen CİSED Genel Sekreteri Cinsel Terapist Psk. Serap Güngör; “Uygunsuz ortamlarda, yanlış düşünce ve duygularla mastürbasyon alışkanlığı, stres veya aşırı duygusal gerilim, beyindeki kimyasal dengesizlik, partner ilişkisindeki çatışmalar, doğru bilinen yanlışlıklar, tecrübesizlik, bazı ilaçlar ve bedensel hastalıklar erken boşalmaya yol açabiliyor. Problemin kökeni ne olursa olsun, erken boşalma zamanla ereksiyonu devam ettirememeye, cinsel isteksizliğe, partner ilişkisinde çatışmalara, ruhsal sıkıntılara ve istenilen anda boşalma sağlayamamaya yol açan boşalma refleksini kontrol edememeye yol açıyor” dedi.
7 4

Boşalma denetimini sağlayabilmede cinsel kasların ve nefes kontrolünün oldukça önemli olduğunun altını çizen CİSED Adana Şube Başkanı Cinsel Terapist Uz. Dr. Taner Canatar; “Boşalma refleksi üretra ve prostat da başlıyor ve meninin penisten ve sperm kesesinden dışarıya fışkırmasına neden olan istem dışı kasılmalardan oluşuyor. Bu refleks ‘aşk kasları’ adını verdiğimiz ‘pubococcygeus (PC) kasları’ tarafından kontrol ediliyor. Bilinenin aksine çok özel tekniklerle boşalma refleksi üzerinde istemli bir kontrol zamanla sağlanabiliyor. Bunun için bir cinsel terapistin rehberliğinde aşk kaslarının doğru çalışması için uygun bir egzersiz programının özenle takip edilmesi gerekiyor. Problem serotonin ve dopamin reseptörleri arasındaki dengesizlikten kaynaklanıyor olsa bile, ‘aşk oyunları’ adını verdiğimiz ‘ev ödevleri’ ile erken boşalmanın üstesinden gelinebiliyor. Çünkü erken boşalmanın sebebi ne olursa olsun, aşk kaslarının güçlendirilmesi ve nefes kontrolüyle boşalma refleksi üzerinde bir denetim öğrenilebiliyor” dedi.
7 5