Bir anda gelen aburcubur krizleri, yaptığınız en katı rejimleri bile delebilecek güçte oluyor ve bu krizlerle nasıl başedebileceğinizi hala öğrenemediniz!

Bu aburcubur krizi anlarında bir iki bardak su içmek gerçekten işe yarayan bir kandırmaca. Eğer gerçekten birşeyler atıştırmak istiyorsanız daha sağlıklı tercihler yapın.

Katı yumurtalar
Fıstık ezmesi ve kereviz sapı
Avokadulu hindi dilimleri
fıstık ezmeli elma dilimleri
Havuç ve humus
Sebzeler ve guacamole sosu
Meyveli yoğurt
11 3

Gelişen tarım teknolojileriyle artık sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğinden emin olamıyoruz. Mevsimsiz yediğimiz tarım ürünleri bize fayda sağlamaktan çok vüzudumuza zararlı maddelerin girmesine neden oluyor.

Sebeze ve meyvelerinizi alırken organik tarım ürünleri olmalarına dikket edin.

En çok dikkat edilmesi gereken sebze ve meyveler ise şöyle;

Elma
Kiraz
Şeftali
Kırmızı ahududu
Dolmalık biber
İthal üzümler
Armut
Ispanak
Nektar
Patates
Çilek
11 4

Organik sebze meyve almak çok hoş fakat bütçeyi biraz sarstığını itiraf edelim. Bazı meyve ve sebzeler yapıları gereği tarımda kullanılan çeşitli kimyasalları bünyelerinde daha az bulunduruyor ve bize taşıdıkları zararlı maddeler de daha az oluyor.

Kuşkonmaz
Brokoli
Kivi
Papaya
Avokado
Karnıbahar
Soğan
Ananas
Muz
Mısır
Mango
Bezelye
11 5

Bir çok kadın laktoza karşı alerjik ve süt ürünlerinin neden olduğu sindirim ve cilt problemlerinden şikayetçi.

Asıl problem süt değil, sütün pastorize edilme yöntemi. Süt işlemlerden geçtikten sonra, sütün içindeki kalsiyum kanımızın içinde çözünmüyor. Sizin için pastörize sütün yerini alacak birkaç öneri…

Çiğ süt: Bir süredir süt ürünlerinden uzak duruyorsanız fakat diyet listenize süt ürünlerini eklemek istiyorsanız, sindirim sisteminiz bu besine alışana kadar her gün yarım bardak süt tüketin. İşlenmemiş sütteki kalsiyum ve besin değerlerinin vücudumuz tarafından emilmesi daha kolay.

Keçi sütü: Birçok kadın inek sütüne karşı reaksiyon gösterirken, kaçi sütü tüketiminde sorun yaşamazlar.İnek sütünden birazcık daha pahallı olan keçi sütü protein açısından oldukça zengin ve sindirilmesi de çok daha kolay.

Badem sütü: Şekersiz, protein açısından zengin badem sütünün karbonhidrat değeri çok düşük ve bu nedenle süt ürünlerine çok iyi bir alternatif oluşturuyor.
Hamur işlerinde, kahve ve çayla rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Pirinç sütü: Pirinç sütü de badem sütü gibi hamur işinde oldukça marifetli. Yalnız, pirinç sütünün şeker miktarına dikkat edin. Pirin sütü inek sütüne göre üç kat daha fazla karbonhidrat içerirken, protein içeriği ise inek sütünün 8'de 1'i kadardır.
11 6