İletişimin kolaylaşması ilişkilerin aleyhine mi oluyor? askapril.com adlı sitede ilişki ve aşk danışmanlığı yapan April Masini ilişkilerdeki güven ve şüphe denklemiyle ilgili bazı tespitlerde bulundu.
8 2


"Özellikle artık günlük hayatın bir parçası olan Facebook'un bu konudaki çekiciliği yadsınamaz. Fotoğraflar, paylaşımlar, ilişki durumu, beraber göründüğünüz insanlar... Her şeyiniz sevgilinizin radarlarına takılabilir. Özellikle onda şifreniz de varsa! Bu durum sadece internet güvenliği açısından risk taşımıyor, ilişkinizi de kökünden sarsıyor."
8 3


"İnsan doğası gereği şüphecidir. Konu sevgiliniz olduğunda daha hassas da olabilirsiniz. Önemli olan şüpheyi nasıl kontrol ettiğinizdir. Onun kendine ait alanını daralıyor musunuz? Sormak yerine yargılıyor musunuz? Nasıl bir üslup kullanıyorsunuz?"
8 4


"Her zaman daha fazlasını bilmek isteriz ve aklımıza gelen her soru işaretinin tek tek giderilmesini bekleriz. Karşımızdakinin bizim kafamızdan geçenleri hemen anlamasını isteriz. Bunları ona sormaktansa bazen bir profil kontrolü yapmak bize daha kolay gelebilir."
8 5