Öğün stratejisi


Üç ana öğün, artı acıkmamanız için sağlıklı atıştırmalıklar. Yatmadan önce üç saat bir şey yemek yok. Tatlılara gelince; iki günde bir yemeye çalışın.
10 2

Yemeniz ve yememeniz gereken yiyecekler


Yiyebilirisiniz:

Tam tahıllı karbonhidratlar; lif; sağlıklı tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar içeren kuruyemişler; yağsız et (öncelikli olarak; kümes hayvanları ) ve balık gibi protein kaynakları.

Yememelisiniz:

İlave şekerler, basit karbonhidratlar, yüksek fruktozlu mısır şurubu gibi ürünlerde bulunan fruktoz, trans yağlar, tam tahıllı olmayan un, zenginleştirilmiş veya ağartılmış un.



10 3

Ani açlık krizi için yiyecekler


Elma, badem, ceviz, edamame (soya fasulyesi), şekersiz sakız, su, doğranmış sebzeler, az yağlı yoğurt ve çiftlik peyniri. Yer değiştirebilecek yiyecekler: Her türlü tarif veya öğünde kendi damak tadınıza uyacak şekilde her türlü sebze veya meyveyi birbiriyle değiştirebilirsiniz.
10 4

Takviyeler


Her gün, bir multivitamin alın. Besinler ve multivitamin yoluyla toplam 1200 miligram kalsiyum, 600 IU (uluslararası birim) D Vitamini, 400 miligram magnezyum, ve 300 miligram Pantotenik asit (vitamin B5) almanız gerekir. Ayrıca her gün, Omega-3 yağ asitleri için iki gramlık saf balık yağı ve yarım çay kaşığı tarçın tüketin. Haftada 10 yemek kaşığı pişmiş domates veya pişmiş domates sosu tüketmeye çalışın.
10 5