Fosforun en temel görevlerinden biri kemiklerinizi güçlü kılmaktır. Vücudunuzda bulunan fosfor miktarının %85`i kemiklerinizde bulunur ve kalsiyumla birlikte kiklerinizi güçlendirir.

Fosfor açısından zengin bir beslenme şekli kemiklerinizdeki mineral yoğunluğunun azalmasını önlerken osteopeni ve osteoporoz gibi kemik rahatsızlıklarında kemik yoğunluğunu arttırır.
10 2

Fosfor minerali sindirim sistemi ve metabolizma için de oldukça önemlidir. Niyasin ve riboflavin, enerji, ruh hali ve nörolojik fonkiyonlar için gerekli B vitaminleridir.

Vücudun bu vitaminlerin emilimini gerçekleştirmek için fosfora ihtiyacı vardır. Fosfor eksikliği durumunda B vitamini ihtiyacı karşılanamaz.

Ayrıca fosfor hazımsızlık, ishal ve kabızlık gibi sindirim problemlerini de gidererek metabolizmanın düzgün işlemesini sağlar.
10 3

Vücudun düzgün işleyebilmesi için temel besin maddesi proteindir ve fosfor protein sentezinde oldukça önemli bir mineraldir.

Fosfor, vücudun proteinleri metabolize etmesine yardımcı olur ve protein hücre gelişimi ve onarımında kullanılır. Böylece vücut güçlenir ve istenmeyen bir kilo kaybının da önüne geçilir.
10 4

Vücudunuzdaki hormonların dengesini sağlayan fosfor, hormon sağlığınız açısından da büyük önem taşır. Bu bilgi regl döneminde ve mensturasyon döngüsü sürecinde şiddetli ağrılar ve sancılar çeken kadınlar için oldukça yardımcıdır.

Hormonların dengelenmesi, regl döneminde ortaya çıkan tatsız belirtileri ortadan kaldırır. Hormonların dengelenmesi için ise, fosfor endokrin sistemiyle etkileşir ve hormonların sentezini ve salgılanmasını düzenler.
10 5