California Üniversitesi profesörlerinden Dr. Kessler, "Bu yiyeceklerin birden fazla duyuya hitap eden kombinasyonları ağzımızın içerisinde bir şölene dönüşüyor."diyor.

Gıda mühendislerince tasarlanan bu yiyecekler tat alma reseptörleri sayesinde direkt olarak beyne ulaşıyor. Yale Üniversitesi tıp Fakültesi araştırma görevlisi Dana Small, gıda mühendislerinin üzerinde çalıştığı lezzet tercihlerinin yüz yıllar içerisinde, hayatta kalma dürtüsü doğrultusunda evrim geçirdiğini belirtiyor.
12 3

Şekerin tadını sevmeseniz de kalori bakımından son derece zengin olması nedeniyle beyniniz size tekrar şeker yemenizi söyleyecektir. Eğer doğru besin tercihini yapmak istiyorsanız, salt şeker yerine havuç tüketmek çok daha faydalı.

Beynimizdeki mevcut kimyasallar da yiyeceklere karşı koymamıza yardımcı olacak özelliklere sahip değil. Bir sinir taşıyıcısı olan dopamin odak yaratıyor ve bu odağı sabit tutyor. Dopamin sayesinde en baskın uyarıcıya odaklanmış bulunuyoruz. Ve gıda mühendisleri şekerli bir katmanın üzerine tuz ve en üste yağ katmanı eklemenin bir yiyeceği karşı konulmaz yapacağını biliyor!
12 4

Karşı konulmaz yiyecekler üretmede tuz, şeker yağ üçlüsü yalnızca işin bir tarafını oluşturuyor. Gıda üreticileri aynı zamanda ağız sulandırıcı aromaları ve son derece dikkatli şekilde hazırlanan yiyecek dokularını da kullanılyor.

Peki bu döngüyü kırmak için neler yapılabilir?
12 5

Sarsılmayan bir sağlıklı beslenme alışkanlığının en zayıf noktası açlığa hazırlıksız yakalanmaktır.

Acıktığınız için sağlıksız seçimler yapmak yerine, ne zaman, ne yiyeceğinizi planlayarak her duruma karşı tedbirli olabilirsiniz. Öğünler ve ara öğünleri belirli aralıklarla tüketeceğiniz bir beslenme planınız olmalı.
12 6